Veronika měla celý život nadváhu, až díky low carb stravě našla stravování, které ji maximálně vyhovuje. Byla tak hodná, že se podělila o svůj příběh, moc děkuji.
„Kam až moje paměť dosáhne, nikdy jsem nebyla štíhlá. Už ve škole jsem patřila k těm prsatějším a prdelatějším dívkám. Sport nikdy nebyl nic pro mě, buď mi to nešlo nebo mě to nebavilo.
V době studia jsem jídlo nikdy moc neřešila, prostě jsem jedla, co jsem chtěla, i když už jsem dávno nepatřila mezi štíhlé. Dostala jsem se do endokrinologického ústavu k jedné dietoložce. Všechna vyšetření v pořádku, jen metabolismus velmi pomalý. Tam začalo to vymývání mozku, které se mě drželo několik let. Např: jíst 6x denně, nízkotučné věci, tmavé pečivo je lepší než světlé… Samozřejmě jsem se těchto rad držela, pod dozorem a stejně jsem neshodila víc jak 3 kg. Pak jsem nastoupila do práce, kde jsem trávila 6 dní v týdnu 10 hodin denně. Bylo to sedavé zaměstnání a na jakékoli cvičení nezbýval čas a energie. Došlo mi, jak děsně rychle kynu a začala jsem si jídlo hlídat.
Vytvořila jsem si vlastní stravovací styl, kdy jsem držela pár nesprávně naučených zásad (málo tuku, hodně sacharidů například v rýži) a zároveň jsem odmítala jíst pečivo a snažila se vysadit mouku a cukr. Na LOW CARB jsem narazila vlastně úplně náhodou, když jsem na netu hledala inspiraci na obědy do práce. Začetla jsem se, vše pochopila a dala se okamžitě do toho. Vlastně to pro mě nebylo ani moc těžké, cukr jsem již dávno vysadila, pečivo omezila, bez brambor a těstovin jsem se taky dokázala obejít. Takže jsem měla vlastně celkem dobrý základ do začátku. Největší problém mi dělalo přestat se bát tučných výrobků a úmyslně je do jídelníčku v hojné míře zařazovat. LC stravování není žádná velká věda, člověk prostě nakoupí povolené potraviny a dle chuti je kombinuje. Není třeba složitého vaření, prostě jen fantazie, jak potraviny poskládat na talíř.
Na LC jsem od února 2018. Začátek byl velmi striktní (do 20g sacharidů), úbytek především vody téměř okamžitý a velký. Člověk ale musí poslouchat své tělo, tak jsem si zvýšila příjem sacharidů na 50g denně a sem tam (jednou týdně) si dala nějaké to ovoce. Když dnes zhřeším, rozhodně si z toho nic nedělám. Prostě to smažu a jedu dál! Mám před sebou ještě mnoho práce, ale už teď se cítím báječně.“
Ukázky jídelníčku od Veroniky:
Zatím žádné komentáře, buďte první!