- Čas přípravy
- 30 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
U nás doma nikdy nebyl zájem o sladké cukroví, ani děti ho nemusely, ale slané sýrové pečivo vždy ihned zmizelo. Letos jsem hodně přemýšlela, jak udělat tuto dobrůtku naprosto bez mouky dle pravidel LCHF stravy. Na potřetí se mi povedlo vyladit poměr mezi sýrem a mandlemi. Pokud byste chtěli pečivo ještě více sýrovější, můžete dát i 300 g goudy. Zkoušela jsem to a povedlo se také, jen už je opravdu hodně sýrové.
Za mě mohu říct, že mi chutnalo mnohem více, než dříve to klasické z mouky. Navíc nehrozí výrazné přibrání na váze.
A pokud se bojíte nadbytečných kil, stáhněte si PRŮVODCE LOW CARB A KETO STRAVOU a motivujte se úpěchy ostatních.
Podívejte se na videorecept :
- Nastrouháme sýr.
- Do misky dáme mleté mandle (nebo mandlovou mouku) , psyllium, sezam a promícháme.
- Přidáme nastrouhaný sýr a vejce. Rukama zpracujeme těsto. Malinko se lepí na prsty, ale zpracovat jde.
- Připravíme si dva pečící papíry a mezi ně vložíme těsto, které postupně rozvalujeme na tenký plát.
- Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Rádýlkem nakrájíme na obdélníčky nebo jiné tvary.
- Posypeme dle chuti solí, paprikou a kmínem.
- Vyskládáme na pečící papír na plech a pečeme při 160 stupních cca 20 min. Necháme vychladnout.
ted jsem to dopekla,výborné a rychlé!!!
To vypadá chutně .