Kuře na žampionech

Kategorie: bez lepku, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
500 g
kuřecí prsa
500 g
žampiony
250 g
špenát listový čerstvý
10 stroužků
česnek
20 g
máslo
250 ml
smetana ke šlehání
2 PL
parmezán
2 PL
olivový olej
sůl
pepř
Kuře na žampionech

Česnek jednoznačně patří nejen do low carb stravy, ale do každého typu stravování. Sama mám teď nějaké podzimní česnekové období, proto ho používám snad do každého jídla. Vůbec neumím odhadnout, o co si tím moje tělo říká, ale poslouchám ho a vařím česnekově. A odměnou mi je, že se snad stejně jako každý rok vyhnu jakémukoliv nachlazení.

Tentokrát jsem použila česneku celkem dost a výsledkem byla opět dobrota. Kombinace česneku, špenátu, parmezánu a smetany je prostě záruka, že se to musí povést.

Kuřecí maso kupuji jen v domácí nebo farmářské kvalitě. Dá se dnes již velmi dobře sehnat. U nás je farmářské ve stálé nabídce v Globusu, případně využívám online shopy potravin, které ho mívají pravidelně a často i ve slevách.

Možná se vám zdá, že je v receptu hodně žampionů. Až je nakrájíte, bude jich pěkná hromada. Nicméně dávají jídlu vynikají chuť, proto s nimi nešetřete. Navíc je jídlo celkově uzpůsobeno keto a low carb stravě, tedy již nedávejte žádnou přílohu.

Pokud se pro hubnutí s domácí ketogenní stravou teprve odhodláváte, stáhněte si zdarma Průvodce keto a low carb stravou.

Pro větší motivaci se podívejte na výsledky lidí, kteří díky ketogenní stravě nejen zhubli, ale také se začali cítit mnohem lépe – VAŠE VÝSLEDKY – MOTIVACE

 

 

  1. Kuřecí prsa naporcujeme,osolíme a opepříme. Nenaklepáváme.
  2. Maso zprudka orestujeme ve vyšší pánvi na olivovém oleji až do mírného zabarvení.
  3. Nakrájíme žampiony, přidáme je k masu a ještě orestujeme.
  4. Po chvilce přidáme špenát a smetanu. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa.
  5. Ve druhé panvi na másle orestujeme česnek nakrájený na malinké kousíčky. Nesmí zhnědnout, jinak bude hořký.
  6. Česnek i s máslem přidáme k masu a chviku podusíme.
  7. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, aby se roztekl.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*