Slaná krémová roláda (low carb, keto)

Kategorie: bez lepku, bez ořechů, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
střední
Podávání
4 porce
Jídlo

hlavní jídla

snack

svátky

na cesty

Přidal
Přidáno
250 g
tvaroh
4 ks
vejce
100 g
sýr Gouda
100 g
cream cheese
100 g
šunka
30 g
rukola
100 g
paprika
sůl
Slaná krémová roláda (low carb, keto)

Tento nízkosacharidový recept pochází ze skupiny KETO a LOW CARB – životní styl a za jeho poskytnutí děkujeme Jitce Vávrové.

  

  1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Troubu rozehřejeme na 200 C.
  2. Tvaroh a žloutky osolíme a vyšleháme do hladka.
  3. Vmícháme sníh a rozetřeme na pečící papír.
  4. Pečeme při 200 C dozlatova, cca 12-15 min. Po upečení těsto ihned vyjmeme z plechu a stáhneme papír, necháme lehce vychladnout.
  5. Do 2/3 namažeme těsto krémovým sýrem ( Goldessa, Lučina, pomazánkové máslo...), obložíme dle libosti - pro potřeby tohoto receptu je počítáno se šunkou a sýrem Gouda, ale fantazii se meze nekladou. Přidáme oblíbenou zeleninu - v tomto případě rukola a červená paprika.
  6. Zarolujeme, zabalíme zpět do pečícího papíru a necháme v lednici vychladit minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

6 komentářů

  1. Grňová řečeno Červenec 26, 2019 Odpovědět

    Malý grif – treba potrieť papier na pečenie maslom /margarínom/ potom papier krásne ide dolu.pridávam na sladko roladu – 5 bielkov vyšlahať s 5 lyžicami cukru, prišlahať žltka a zlahka primiešať 1 lyžicu kakaa – upiecť cca 15 min. Plnka – šlahačka, ztužovač a vanilka. Ak mate drobne ovocie /maliny, čučoriedky/ môžete dať zo 2 rady na začiatok rolovania – dobrú chuť

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Červenec 29, 2019 Odpovědět

      Dobrý den, tento web je o nízkosacharidových receptech. Ten co jste uvedla, je naprosto nevyhovující 🙂

      Prosím čekejte...
    2. Monika 50 řečeno Listopad 11, 2019 Odpovědět

      :-D, tak my co nejíme cukr, tak použijeme erythritol…. a vyhovující složky.

      Prosím čekejte...
  2. Habana řečeno Červenec 11, 2019 Odpovědět

    Roláda je úžasná. Jedine – treba pevné nervy pri strhávaní papiera, ide to hrozne, ale zase, možno ešte nemám ten grif a časom sa to naučím. Chcem ju vyskúšať aj „na sladko“ – naplniť ju buď tvarohom alebo mascarpone s nejakým drobným ovocím – maliny, čučoriedky…

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Červenec 25, 2019 Odpovědět

      Sama jsem ji ještě nedělala. Recept je ze skupiny. Tak budu ráda, když napíšete, jak se povedla po druhé 🙂

      Prosím čekejte...
    2. Zbudilovaj řečeno Květen 9, 2020 Odpovědět

      Jenom jedna rada, už tu zazněla, pomazat papír máslem a pak jde krásně pomocí papíru zarolovat, netrhá se. Jinak je roláda fantasticka

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*