Koprová omáčka bez mouky (low carb, keto)

Kategorie: bez lepku, lowcarb strava

Prosím čekejte...
Čas přípravy
5 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
2 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
250 ml
smetana ke šlehání
20 g
máslo
200 g
kedlubna
1 PL
kopr
20 ml
vývar
6 ks
vejce
1 ČL
ocet
Koprová omáčka bez mouky (low carb, keto)

Jak udělat koprovou omáčku bez zahuštění moukou, aby zůstala hustá a splňovala princip low carb stravování? U nás doma se nezahušťuje moukou již mnoho let. Nezahušťuji ani žádnými náhražkami v podobě hrachové mouky atd. Na veškeré zahuštění používám pouze zeleninu dle chuti pokrmu – cibuli, mrkev, celer atd. Například u guláše dám mnohem více cibule, u rajské omáčky více rajčat. U koprovky je to složitější, protože se při vaření žádná zelenina nepoužívá. Má velmi jemnou krémovou vůni a každá zelenina by v ní byla cítit. Někdo používá cuketu, ale mně přijde nejlepší vařená kedlubna.

Koprovku máme rádi s vařeným vajíčkem a místo brambor připravuji vařenou kedlubnu. Ta je chuťově velmi podobná bramborám, ale má mnohem méně sacharidů. Pro nízkosacharidové stravování je proto více vhodná než brambory. Podívejte se na recept na vařené „brambory“ z kedlubny.

Nutriční údaje receptu jsou počítané bez přílohy.

 

Při low carb a ketogenní stravě zapomeňte na light formy mléčných výrobků. Je žádoucí jíst poctivé tučné sýry, smetany a jogurty. Mají hodně tuku a navíc skvěle chutnají. Proto i koprovka ze smetany chutná fantasticky. Užívejte si hubnutí a nebojte jíst tuk  – ONLINE KURZY HUBNUTÍ S LOW CARB A KETO STRAVOU. 

 

  1. Nejdříve si dáme vařit vejce na tvrdo, aby byly hotové po dodělání koprovky. Vaříme je ve vodě 10 min.
  2. Hodně silný vývar (mám namražené kostky v mrazáku) dáme do hrnce se smetanou a vaříme. Místo vývaru by šla použít i nějaká kostka nejlépe v Bio kvalitě. Pozor ale s množstvím vody, pokud ji dáte hodně, bude omáčka řídká.
  3. Přidáme nakrájenou kedlubnu a vaříme do změknutí.
  4. Vložíme máslo a rozmixujeme do krémové konzistence.
  5. Ochutíme na drobno nakrájeným koprem.
  6. Dle chuti osolíme a po odstavení z ohně okyselíme octem. Ocet přidávejte opatrně.
  7. Podáváme s vařeným vejcem nebo masem. Případně přidáme přílohu.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*