- Čas přípravy
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
Přidávám jeden typ na rychlé zeleninové pohoštění. Pokud máte doma stále zásobu zeleniny, pak můžete vykouzlit toto rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu. Kupodivu z něho byly nadšené i děti. Protože jsem doma měla i avokádo, nelenila jsem a vytvořila vynikající avokádový dip pro namáčení zeleniny. Použít by jste mohli třeba i zakysanou smetanu nebo nějakou domácí majonézu.
Barevné, hezké, svěží a chutné.
- Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější proužky, aby držela ve skleničce.
- Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a rozmixujeme s malým stroužkem česneku a koření dle chuti. Přidala jsem i trošičku vody, aby byl dip nadýchaný. A můžete podávat.
dobrý den,vyzkoušela jsem jako salát-nakrájená zelenina+ dip z avokáda(malinko oliv.oleje,sůl,pepř,citronová šťáva)a moc jsem si pochutnala.Je možné avokádo při dietním režimu zařazovat častěji?Četla jsem,že obsahuje dosti tuku (i když vesměs toho zdravého)……
Avokádo obsahuje sice hodně tuku, ale je to ten správný tuk. Je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5( kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou velice kvalitní tuky. Nevidím důvod v omezování. Pokud je zbytek jídelníčku ve správném složení, klidně bych se nebála zařazovat ho i třeba 4x týdně.