- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 40 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 25.9.2013
- 150 g
- květák
- 50 g
- rukola
- 10 g
- semínka
- 2 ks
- vejce
- 30 g
- jarní cibulka
- 1 stroužek
- česnek
- 1 špetka
- sůl
- 1/2 ČL
- kmín
- 1 PL
- olivový olej
- 100 g
- kokosové mléko
Zapékaná jídla mají v oblibě hlavně děti, ale i maminky, kvůli rychlé přípravě. Já bych dodala, že do nich můžete schovat spoustu potřebných živin. V této vyriantě jsou například zapečená slunečnicová semínka a sezam.
- Květák uvaříme spolu s kmínem, raději do poloměkka. Rukolu lehce podusíme na trošce vody a přidáme česnek. Rukolu mám moc pro její hořkou chuť, ale můžete ji vyměnit například za špenát. Přidáme semínka dle výběru a lehce prohřejeme.
- Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Přesypeme uvařený květák, který jemně rozmačkáme. Přidáme dušenou rukolu se semínky. Vajíčka rozmícháme s kokosovým mlékem a kořením dle chuti. A vše nalejeme do zapékací misky. Pečeme v troubě do zlatova.
Bezva recept, udělala jsem variantu s rucolou, ale příště vsadím raději na špenát 🙂 Jinak květák na jakýkoliv jiný způsob nežli „smažený obalovaný“ je luxusní záležitost!
Všechno co je zelené, je velice zdravé. Tedy je jedno, jestli špenát nebo rukola 🙂
kam se v popisu poděla cibule a pórek?
Děkuji za upozornění. Chybička se vloudila :-). Je tedy potřeba ještě orestovat cibuli a pórek a přidat do zapékací nádoby.
Dobrůtka veliká 🙂 místo rukoly jsem použila ten špenát, mňam…
Skvělý recept, který zachutnal celé mé rodině. Velmi jsme si ho oblíbili a rozhodně stojí za vyzkoušení. Maminku oslovil především díky rychlé a jednoduché přípravě, taťku zase výbornou chutí. S malou změnou, kdy jsme rukolu nahradili větším množstvím petrželky lněnými semínky jsme si opravdu pochutnali a recept zařadili mezi nejlepší top rodinné. Děkuji za typ.