Zapečený květák se semínky a rukolou

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 10 - 15g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
40 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
150 g
květák
50 g
rukola
10 g
semínka
2 ks
vejce
30 g
jarní cibulka
1 stroužek
česnek
1 špetka
sůl
1/2 ČL
kmín
1 PL
olivový olej
100 g
kokosové mléko
Zapečený květák se semínky a rukolou

Zapékaná jídla mají v oblibě hlavně děti, ale i maminky, kvůli rychlé přípravě. Já bych dodala, že do nich můžete schovat spoustu potřebných živin. V této vyriantě jsou například zapečená slunečnicová semínka a sezam.

 

  1. Květák uvaříme spolu s kmínem, raději do poloměkka. Rukolu lehce podusíme na trošce vody a přidáme česnek. Rukolu mám moc pro její hořkou chuť, ale můžete ji vyměnit například za špenát. Přidáme semínka dle výběru a lehce prohřejeme.
  2. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem. Přesypeme uvařený květák, který jemně rozmačkáme. Přidáme dušenou rukolu se semínky. Vajíčka rozmícháme s kokosovým mlékem a kořením dle chuti. A vše nalejeme do zapékací misky. Pečeme v troubě do zlatova.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

6 komentářů

  1. FrEeEkGirl řečeno Říjen 28, 2014 Odpovědět

    Bezva recept, udělala jsem variantu s rucolou, ale příště vsadím raději na špenát 🙂 Jinak květák na jakýkoliv jiný způsob nežli „smažený obalovaný“ je luxusní záležitost!

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Říjen 29, 2014 Odpovědět

      Všechno co je zelené, je velice zdravé. Tedy je jedno, jestli špenát nebo rukola 🙂

      Prosím čekejte...
  2. TerezieZV řečeno Únor 11, 2014 Odpovědět

    kam se v popisu poděla cibule a pórek?

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 13, 2014 Odpovědět

      Děkuji za upozornění. Chybička se vloudila :-). Je tedy potřeba ještě orestovat cibuli a pórek a přidat do zapékací nádoby.

      Prosím čekejte...
  3. Tamara řečeno Leden 26, 2014 Odpovědět

    Dobrůtka veliká 🙂 místo rukoly jsem použila ten špenát, mňam…

    Prosím čekejte...
  4. Niki D řečeno Listopad 27, 2013 Odpovědět

    Skvělý recept, který zachutnal celé mé rodině. Velmi jsme si ho oblíbili a rozhodně stojí za vyzkoušení. Maminku oslovil především díky rychlé a jednoduché přípravě, taťku zase výbornou chutí. S malou změnou, kdy jsme rukolu nahradili větším množstvím petrželky lněnými semínky jsme si opravdu pochutnali a recept zařadili mezi nejlepší top rodinné. Děkuji za typ.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*