Zapečená cuketa s kozím sýrem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo
všechny recepty
Přidal
Přidáno
200 g
cuketa
100 g
kozí sýr
20 g
olivový olej
dle chuti
koření
2 stroužky
česnek
Zapečená cuketa s kozím sýrem

Cuketa v mém dětsví patřila mezi jídla, která jsem naprosto nesnášela. A musím říct, že jsem dlouho sbírala odvahu si ji uvařit. Z tohoto receptu jsem nadšená a zařazuji ho velice často. Cuketa namočením v sójové omáčce získá vynikající chuť.

Cuketa patří mezi top potraviny. Má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Obsahuje velké množství hořčíku, draslíku a karotenů. Díky vysokému množství vlákniny pomáhá udržovat správně fungující střeva, prospívá sliznicím. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Má dokonce i protirakovinné účinky. Cuketa určitě patří do každého zeštíhlujícího jídelníčku, protože pomáhá odvádět toxiny z těla.

 

 

 

  1. Celou cuketu nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Pokud je to cuketa větší, tak kolečka rozkrájejte na čtvrtky.
  2. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Vložíme do ní cuketu a polejeme ji olivovým olejem, do něhož jsme vmíchali rozmačkaný česnek a koření dle chuti.
  3. Pečeme cca 30min do změknutí a jemného zhnědnutí cukety. Nakonec přidáme kozí sýr a necháme jej rozpéct, poté podáváme.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*