- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 35 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 26.11.2013
- 1 kg
- brokolice
- 5 ks
- vejce
- 200 g
- jáhly
- 50 ml
- kokosová smetana
- 20 g
- lněná semínka
- 1 stroužek
- česnek
- 1 ČL
- sůl
- dle chuti
- koření
Tomuto snad neodolá ani nejedlík brokolice. Špatně se přece odmítají srdíčka, když vám je někdo dá na talíř. Brokolice patří mezi zelenou zeleninu a protože vy už víte, že je při hubnutí potřeba myslet zeleně, tak ji zařazujte co nejčastěji. Blíží se vánoce a já jsem vytáhla vykrajovátka a napadlo mě, vytvarovat placičky do tvaru srdíček. A ono se to povedlo. Držely hezky pohromadě a krásně si udržely tvar i při pečení.
Srdíčkové placičky byly výborné. Na talíři vypadaly skvěle. Udělala jsem jich jen jeden plech a na druhý jsem směs nalila a udělala placku. Srdíčkové placičky zaujaly mnohem více a hned se snědly. Není potřeba již přidávat přílohu, protože obsahují sacharidy. Podávala jsem se zdrojem probiotik s kysaným zelím.
Srdíčka z každé strany vypadají jinak
Tady je vidět struktura jáhel, semínek a brokolice
A když nechcete vykrajovat, nalejte na plech. Ale srdíčka jsou srdíčka …
- Brokolici naporcujeme na růžičky a uvaříme v páře nebo ve vodě. Ale nerozvaříme.
- Jáhly namixujeme na sucho v mixéru a uděláme z nich mouku. Tady moc neumím poradit, zda se to povede v obyčejném mixéru. Mám doma jeden z nejvýkonnějších, který rozmixuje naprosto všechno. Rozmixované jáhly spaříme horkou vodou a necháme okapat.
- Brokolici rozmačkáme, přidáme vejce, smetanu, namleté jáhly a semínka. Promícháme a ochutíme rozmačkaným česnekem, solí a vegetou a kořením dle chuti. Místo sójové smetany můžete dát i klasickou a nebo zakysanou. Záleží na tom, jak hodně se bráníte mléčným výrobkům.
- Tvarujeme do srdíček, placiček a nebo vylejeme na plech a uděláme jednu velkou placku, kterou pak rozkrájíme. Srdíčka jsem tvarovala tak, že na pečící papír jsem položila srdíčko, naplnila směsí a pomalu vykrajovátko sundala.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova, zhruba 20 - 30 minut.
tak já hlásím, že mě se srdíčka nezdařily.než jsem napěchovala vykrajovátko tak to bylo spálené a to i s prsty:-) takže jsem to vrzla do trouby na pekáč.
Tak třeba se příště povedou 🙂
Hlasím, že jsem srdíčka udělala. Zvládla jsem i medvídky. Bylo to výborné, vtipné a moc se to všem líbilo. I děti od kamarádky baštily.
Tak to mám radost, že chutnalo 🙂
Nádhera. Manžel má v neděli narozeniny. Díky za skvělý tip na zpestření svátečního oběda. Mám doma ještě vykrajovátko medvídka, tak tím potěším děti :-). Ta sójová smetana se tam dává kvůli čemu? Aby se v ní ty jáhly udělaly?