Zakysaná smetana z kokosového mléka

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, raw strava, sacharidy do 6g, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo
omáčky, dipy
Přidal
Přidáno
1 g
plechovka kokosového mléka
1 PL
citron
1/2 PL
jablečný ocet
Zakysaná smetana z kokosového mléka

Tento recept pochází z facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytla jej Markéta Fe.

  1. Vychladíme kokosové mléko v lednici asi hodinu. Potřebujeme, aby se oddělila kokosová voda od tužší kokosové smetany. Musíte koupit takové kokosové mléko v plechovce, které neobsahuje žádné emulgátory ani stabilizátory, jinak bude díky aditivům za všech podmínek konzistentní a nepodaří se vám dosáhnout oddělení tuhé, tučné složky.
  2. Poté slijte kokosovou vodu (nebudeme potřebovat - samotnou ji nedoporučuji ke konzumaci z důvodu obsahu cukrů) a tužší kokosovou hmotu dáme do misky.
  3. Vmícháme šťávu z citrónu a jablečný ocet – postupně, dle individuální chuti (není potřeba držet se striktně množství), dobře promíchat a dát na 30 min do lednice ustát, chuti se lépe propojí.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*