- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 16.2.2014
- 100 g
- vepřová panenka
- 20 g
- hermelín
- 20 g
- anglická slanina
- 1 špetka
- pepř
- 1 špetka
- sůl
Myslíte si, že když potřebujete zhubnout, že si musíte zakázat tučnější jídla? Opak je pravdou. Tuk naše tělo potřebuje. Dokonce některé poslední studie dokazují, že kvalitní živočišný tuk je pro tělo velice prospěšný. Pokud se zaměříme na kvalitu vstupních potravin, klidně si můžete občas dopřát i panenku se slaninou. Důležité je koupit kvalitní maso a slaninu, bez aditiv.
- Panenku nakrájíme asi na 3 cm vysoké špalíčky. Osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí.
- Obalíme slaninou, pomůžeme si párátkem. Dáme na plech a lehce podlijeme vodou.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 - 25 minut podle výkonnosti trouby. Před koncem na každý špalíček položíme plátek hermelínu.
Pokud se do tohoto jídla pustím,není uvedena příloha,ale na obrázku je vidět. Znamená to,že mohu k tomu masu třeba salát,nebo pyre z květáku? Asi by mně jen 100g masa nezasytilo….
Příloha se vždy volí dle způsobu stravování (dle požadovaného množství sacharidů). u ketogenní stravy volte jen tmavě zelenou zeleninu, u low carb stravy jakoukoliv zeleninu. Při běžné stravě nízkoglykemickou přílohu.
Dobrý den, dneska jsem zkoušela uvařit tuhle mňamku… akorát jsme doma neměli panenku, tak jsem použila vepřovou pečeni… myslíte že to hodně vadí? 🙂 děkuji Olča
Myslím, že to vadit nemusí. A jak se Ti daří? 🙂