Veganské špenátové „bramboráky“

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, rychlovky, sacharidy do 6g, vegan, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo
všechny recepty
Přidal
Přidáno
15 g
chia semínka
15 g
lněná semínka
20 g
konopná semínka loupaná
150 g
špenát mražený
20 g
kokosový olej
6 g
avokádový olej
sůl
pepř
česnek
majoránka
kurkuma
Veganské špenátové „bramboráky“

Tyto špenátové placičky jsou vynikající a díky použitému koření velmi připomínají klasické bramboráky. Na jejich přípravu je vhodný mražený listový špenát v množství cca 150 – 200 g na porci. Připravte se na to, že těsto při obracení nedrží bez mouky a vajec tak dobře pohromadě, proto je lepší tvarovat placičky menší a použít větší obracečku. Můžete také zkusit přípravu v troubě či na kontaktním grilu.

  1. Chia a lněná semínka smícháme s 1 dcl vody a necháme 20 - 30 minut bobtnat. Průběžně promícháváme.
  2. Nabobtnaná semínka umixujeme s kokosovým olejem a loupanými konopnými semínky. Lze také nahradit kokosový olej mandlovým či jiným ořechovým máslem.
  3. Směs dobře promícháme s rozmraženým listovým špenátem, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku a kurkumu. Kurkumy dáváme jen na špičku nože, čistě pro její barvu.
  4. Rozpálíme pánev s trochou kvalitního oleje dle volby (já jsem použila avokádový) a vkládáme na ni menší placičky (asi velikosti dlaně), které opékáme při středním výkonu (na středním plameni) z každé strany asi 3 - 5 minut (dozlatova).
  5. TIP: Podáváme s polníčkem a dipem ze "zakysané" kokosové smetany https://www.receptynahubnuti.cz/recept/zakysana-smetana-z-kokosoveho-mleka .

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*