Treska na řecký způsob

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 10 - 15g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
80 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
150 g
treska
100 g
cibule
2 stroužky
česnek
150 g
rajčata
0 kapek
šťáva z citronu
pepř
sůl
skořice
100 ml
bílé víno
rozmarýn
petržel nať
20 g
olivový olej
Treska na řecký způsob

Ve zdravém jídelníčku by se měly ryby objevovat nejméně 2x týdně. Dost často nás ani nenapadne, že se dá připravovat na různé zbůsoby a známe jen smaženého kapra. Tento recept je nyní v době dozrávání rajčat hodně aktuální a věřím, že si na něm pochutnáte stejně jako já. Rajčata zajistí dostatečné množství zeleniny. Tepelná úprava ryb v troubě patří mezi nejšetrnější a nejzdravější. Podávejte s bramborem nebo bezlepkovou přílohou.

 

 

treska-po-recku-II

  1. Tresku opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici cca 60 minut odpočinout.
  2. Troubu předehřejeme na 230 stupňů.
  3. Na hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme cibulku. Přidáme pokrájená rajčata, špetku červené papriky a mleté skořice. Přisypeme česnek nakrájený na plátky. A dusíme do měkka.
  4. Přidáme bílé víno a ještě chvilku dusíme.
  5. Do zapékací misky dáme rybu a zasypeme restovanou směsí. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, dokud není treska hotová. V případě potřeby podlijte trošku vodou.
  6. Posypeme čerstvým rozmarýnem a petrželkou/pažitkou a podáváme.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

4 komentářů

  1. Lara Muric řečeno Duben 25, 2020 Odpovědět

    Skvělý, jednoduchý a chutný recept. 👍

    Prosím čekejte...
  2. Sarrah řečeno Srpen 18, 2014 Odpovědět

    Opravdová mňamka,pochutnala jsem si já i dcera. Děkuji za nový recept.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Srpen 19, 2014 Odpovědět

      Tak to ráda čtu 🙂

      Prosím čekejte...
  3. Sarrah řečeno Srpen 17, 2014 Odpovědět

    Tak tento recept vypada uzasne.Hned zitra ho vyzkousim.:-)

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*