- Čas přípravy
- 80 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 16.8.2014
- 150 g
- treska
- 100 g
- cibule
- 2 stroužky
- česnek
- 150 g
- rajčata
- 0 kapek
- šťáva z citronu
- pepř
- sůl
- skořice
- 100 ml
- bílé víno
- rozmarýn
- petržel nať
- 20 g
- olivový olej

Ve zdravém jídelníčku by se měly ryby objevovat nejméně 2x týdně. Dost často nás ani nenapadne, že se dá připravovat na různé zbůsoby a známe jen smaženého kapra. Tento recept je nyní v době dozrávání rajčat hodně aktuální a věřím, že si na něm pochutnáte stejně jako já. Rajčata zajistí dostatečné množství zeleniny. Tepelná úprava ryb v troubě patří mezi nejšetrnější a nejzdravější. Podávejte s bramborem nebo bezlepkovou přílohou.
- Tresku opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici cca 60 minut odpočinout.
- Troubu předehřejeme na 230 stupňů.
- Na hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme cibulku. Přidáme pokrájená rajčata, špetku červené papriky a mleté skořice. Přisypeme česnek nakrájený na plátky. A dusíme do měkka.
- Přidáme bílé víno a ještě chvilku dusíme.
- Do zapékací misky dáme rybu a zasypeme restovanou směsí. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, dokud není treska hotová. V případě potřeby podlijte trošku vodou.
- Posypeme čerstvým rozmarýnem a petrželkou/pažitkou a podáváme.
Skvělý, jednoduchý a chutný recept. 👍
Opravdová mňamka,pochutnala jsem si já i dcera. Děkuji za nový recept.
Tak to ráda čtu 🙂
Tak tento recept vypada uzasne.Hned zitra ho vyzkousim.:-)