- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 21.9.2014
- 100 g
- tempeh uzený
- 100 g
- chřest zelený
- 50 g
- žampiony
- 1 ČL
- máslo
- 50 g
- mrkev
- 30 g
- špenát baby
Tempeh tady na stránkách často doporučuji a řadím ho ze sójových výrobků mezi ty nejlepší. Pokud nejíte nebo omezujete maso, je tempeh nejlepší zdroj rostlinných bílkovin. V uzené podobě má navíc výbornou chuť. Sama nejsem zastánce až tak moc častého používání sójových výrobků, ale tempeh díky tomu, že je fermentovaný, je pro tělo přínosem. Pro veganskou verzi receptu použijte místo másla olivový olej.
Přeji pohodové hubnutí!
Hanka
- Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Pokud je čerstvý, můžeme ho rovnou dát na pánev. V opačném případě ho krátce povaříme.
- Na másle nebo olivovém oleji orestujeme kousky chřestu, přidáme žampiony a mrkev a restujeme do měkka. Mrkev může být i chroupavější.
- Přidáme nakrájený uzený tempeh.
- Na závěr nasypeme čerstvý baby špenát, nasekaný na kousky.
Kde koupím ten tempeh? Děkuji
Koupíte ho ve zdravé výživě. Nebo jsem ho objevila už i v Globusu. V jiném supermarketu ho ale prozatím neměli.