Teplý salát s tempehem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, lowcarb strava, paleo primal, rychlovky, sacharidy nad 15g, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
100 g
tempeh uzený
100 g
chřest zelený
50 g
žampiony
1 ČL
máslo
50 g
mrkev
30 g
špenát baby
Teplý salát s tempehem

Tempeh tady na stránkách často doporučuji a řadím ho ze sójových výrobků mezi ty nejlepší. Pokud nejíte nebo omezujete maso, je tempeh nejlepší zdroj rostlinných bílkovin. V uzené podobě má navíc výbornou chuť. Sama nejsem zastánce až tak moc častého používání sójových výrobků, ale tempeh díky tomu, že je fermentovaný, je pro tělo přínosem. Pro veganskou verzi receptu použijte místo másla olivový olej.

Přeji pohodové hubnutí!

Hanka

 

 

  1. Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Pokud je čerstvý, můžeme ho rovnou dát na pánev. V opačném případě ho krátce povaříme.
  2. Na másle nebo olivovém oleji orestujeme kousky chřestu, přidáme žampiony a mrkev a restujeme do měkka. Mrkev může být i chroupavější.
  3. Přidáme nakrájený uzený tempeh.
  4. Na závěr nasypeme čerstvý baby špenát, nasekaný na kousky.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentáře

  1. marci řečeno Říjen 5, 2014 Odpovědět

    Kde koupím ten tempeh? Děkuji

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Říjen 5, 2014 Odpovědět

      Koupíte ho ve zdravé výživě. Nebo jsem ho objevila už i v Globusu. V jiném supermarketu ho ale prozatím neměli.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*