- Čas přípravy
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 13.6.2014
- 50 g
- goji (kustovnice čínská)
- 20 g
- zázvor čerstvý
- 1 ks
- citron
- 1 l
- voda

Kustovnice čínská je klenotem čínské medicíny a běžně se nazývá „čínské zlato“. Patří mezi nejsilnější antioxidanty a mezi nejvýživnější plody na naší Zemi. Podporuje imunitní systém, snižuje krevní tlak, podporuje krvetvorbu. Zpomaluje stárnutí buněk, zvyšuje sexuální potenci a působí jako afrodiziakum. Pomáhá okysličovat buňky a tak účinně bojuje proti rakovině. Zlepšuje zrak, ochraňuje játra, a tak bych mohla jmenovat další a další výhody této bobulky.
Proč ji tedy nezařadit pravidelně do jídelníčku a nezískat tak minerální bombu pro své tělo a pro tělo našich dětí? Z tohoto pohledu mi přijde jako vynikající tento recept na limonádu, který dodala kolegyně Monika.
- Sušené plody kustovnice si namočíme do vody, minimálně na hodinku.
- Pak i s máčecí vodou nalijeme do mixéru s kouskem zázvoru a šťávou z jednoho citrónu. Rozmixujeme do hladka.
- Z mixéru přelíváme přes sítko, abychom se zbavili zrníček, které jsou v kustovnici. Přidáme čerstvé snítky máty, případně kapku stévie a dáme chladit.
Tak jsem zkoušela. na mě dost intenzivní chuť. ředila jsem si ji trochou vody. bohužel jsem ji dělala chvíli před stěhováním, hoši mi ji dali do některé z posledních tašek a bohužel nevyndali. po pár dnech přišel přítel, že asi někdo nezvládl višňák a poblinkal vrata. přišlo mi to divné protože vrata jsou od chodníku dost daleko. za asi dva dny jak postupně mizely hory věcí do pokojů jsem zjistila, že bouchla kustovnice 🙂
Pobavila jste mě Terezko 🙂