Pomazánka z červené čočky

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
5 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

omáčky, pomazánky, dipy

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
100 g
červená čočka
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
1 PL
lněný olej
1 PL
olivový olej
Pomazánka z červené čočky

Místo klasických pomazánek můžete vyzkoušet tuto výbornou zdravou z červené čočky. Když ji namažete na kousky zeleniny, tak skvěle nahradíte pečivo. Zeleninu používejte barevnou, aby jste doplnili i mnoho antioxidantů a hlavně potěšili oko. Pomazánka obsahuje kvalitní bílkoviny a tuky. Lněným olejem navíc doplníte omega3, kterých máme všichni velký nedostatek. Pokud chcete omezit příjem sacharidů nebo držíte bezlepkovou dietu, namažte pomazánky na plátky kedlubny nebo okurky. Garantuji vám, že po této kombinaci opravdu nepřiberete.

 

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k červené čočce a vaříme asi 4 minuty, poté necháme v přikrytém hrnci dojít.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji orestujeme.
  3. Z čočky slijeme přebytečnou vodu.  Přidáme orestovanou cibuli a lžíci lněného oleje.
  4. Rozmixujeme ponorným mixérem a nebo vše přesypeme do klasického mixéru. Na ochucení můžeme použít pepř nebo sušené miso.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*