Pečené koleno z pomalého hrnce

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
8 hod 30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo
hlavní jídla
Přidal
Přidáno
1 ks
vepřové koleno
1 ks
cibule
česnek
1 ČL
sůl
1 špetka
pepř
20 g
sádlo
Pečené koleno z pomalého hrnce

„Měla jsem k večeři výborné vepřové koleno“. Umíte si představit výrazy tváří kolem mě, když jsem tuto větu řekla, když všichni věděli, že dělám výživové poradenství. Hlavně muži byli zaskočeni, že takové věci jím a ještě k tomu je schvaluji. Už to tak je dlouho. Tučných jídel se nebojím, mám je ráda a doporučuji je i svým klientům.  Tuky nám byly mylně několik desítek let zakazovány, až jsme to dopracovali do nejobéznějšího období, protože jsme začali jíst více sacharidů a cukrů. Glykemie nám stoupá, inzulín proudí v těle stále, leptin nepozná, že máme dost a my tloustneme a tloustneme. Udělejme to obráceně. Když omezíme ve stravě sacharidy a začneme si pochutnávat na tučných jídlech, budeme hubnout. Ano, čtete dobře, hubnout. Při LCHF – nízkosacharidové vysokotukové stravě si užíváme klidně pečená kolena a váha jde dolů.

Při přípravě masa používám nejraději mého kuchyňského kamaráda – pomalý hrnec – a opět nezklamal. Vykouzlil naprosto měkoučké, rozpadající se a šťavnaté vepřové koleno.

Přípravou v pomalém hrnci po dobu 8 hodin se koleno naprosto rozpadlo a stal se z něj zdroj potřebných živin, vitamínů a  kolagenu. Jako přílohu jsem zvolila housku bez mouky a kvašenou zeleninu pickles. 

Pokud se stravujete běžnou stravou, doporučuji dát si koleno také jen se zeleninou nebo kvašenou zeleninou, prostě bez chleba.

 

 

pecene-koleno-i

 

 

Mohlo by vás zajímat :

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB životní styl

  1. Na pánvi na sádle orestujeme cibuli a dáme do pomalého hrnce.
  2. Nařízneme kůži a koleno důkladně prosolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Vhodnější by bylo udělat to den předem.
  3. Dáme na 8 hodin pomalit na LOW.
  4. Po ukončení pomalení vložíme asi na 30 minut do vyhřáté trouby (220 stupňů). V troubě poléváme výpekem z pomalého hrnce a necháme kůži upéct do křupava.
  5. Výživové hodnoty jsou počítány na 100g pečeného kolene.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*