Ostružinový dezert

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy nad 15g

Prosím čekejte...
Čas přípravy
25 minut
Délka vaření
35 minut
Obtížnost
střední
Podávání
2 porce
Jídlo

snídaně

Přidal
Přidáno
1 hrnek
mrkev
90 g
mleté mandle
2 ks
vejce
1 ČL
skořice
1 ČL
jedlá soda
25 g
hořká čokoláda 90%
1 špetka
sůl
ostružiny
1 ks
plechovka kokosového mléka
vanilka
Ostružinový dezert
  1. Nejdříve si připravíme korpus. Do misky dáme najemno nastrouhanou mrkev, namleté mandle ( já si je mixuji v mixéru) vejce, skořici a sůl. Vše promícháme. Přidáme jedlou sodu a na kostičky nakrájenou čokoládu.
  2. Dáme péct na pečícím papíru na 180 stupňů asi 35 minut. Já použila skleněnou misku z Ikea, jak vidíte na fotce. Ale asi by se mohl použít i normální plech. Korpus pak bude nižší a víc křupavější.
  3. Po upečení necháme vychladnout. (Když nebyl studený, zapařovaly se mi skleničky).
  4. Ostružinová omáčka : Hrst ostružin dáme na pánev a podlijeme troškou vody. Vidličkou rozmačkáme a chvilku povaříme do malého zhoustnutí. Není potřeba přidávat žádné sladidlo.
  5. Krém: Použila jsem kokosové mléko v plechovce zn. Alnatura, které musí být vychlazené. Pak jsou v něm kousky tuhého tuku. Jak tuhý tuk, tak kokosové mléko nalijeme do misky. Přidáme kapku vanilkového aroma nebo pravé vanilky a šleháme do konzistence šlehačky.
  6. Studený korpus naporcujeme a vyskládáme na dno skleniček, dáme smetanu a polijeme ostružinovou omáčkou. Celé opakujeme do naplnění nádoby.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*