- Čas přípravy
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- 1 ks
- jablko
- 4 PL
- mák
- 4 PL
- strouhaný kokos
- med
- mandle
Když jsem poprvé ochutnala tyto úžasné koláčky, ihned jsem si je zamilovala. Nádherně vypadají, jsou výživově naprosto dokonalé a výborně chutnají. Spojení jablečné chuti s mákem je přijatelné i pro mlsné jazýčky.
Koláčky jsou přirozeně bezlepkové, plné zdravých tuků a mastných kyselin. Díky máku mají velké množství vápníku, který je skvěle vstřebatelný. Mnohem lépe než vápník z mléka (více o mléku ZDE).
Další vynikající předností je „doba přípravy a pečení“. Protože se zde jako těsto používá nakrájené jablko, máte je ihned hotové. Doslova za pár minut.
Vhodné jsou na svačinku pro děti i pro dospělé. Neměly by na ně zapomínat ani těhotné ženy, právě z důvodu velkého množství vápníku a mastných kyselin. Určitě si je zamilujete stejně jako moje rodina.
Tip: Vhodnější než spařené mandle jsou mandle máčené (recept ZDE) , které jsou plné enzymů.
Přeji pohodové hubnutí a napište mi, jak chutnaly!
Hanka
- Mák a strouhaný kokos nameleme (nebo rozmixujeme) do jemna.
- Postupně přidáváme med nebo čekankový sirup.
- Sladidlo má i funkci pojiva a je tedy potřeba se dostat na hutnou hmotu.
- Jablko nakrájíme na plátky a opatrně vykrojíme jádřinec. Otvor nevadí, protože maková hmota je pevná.
- Makovou hmotu rozprostřeme na plátky jablek a ozdobíme mandličkami nebo jinými ořechy.
Včera vyzkoušeno a už při pečení se z trouby linula úžasná vůně. Celá rodinka si pochutnala. Já moc ráda mlsám, takže jsem vždy vděčná za sladký a přitom zdravý recept…
Asi jsi se trošku spletla Ponetko a napsala komentář k jinému receptu. Tento se nepeče 🙂 🙂 🙂