- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 23.1.2014
- 500 g
- mleté hovězí maso
- 1 ks
- cibule
- 1 ks
- jarní cibulka
- 1 ks
- vejce
- 1 špetka
- muškátový oříšek
- 1 ČL
- sůl
- 1 špetka
- pepř
Tyto masové jednohubky jsem připravovala na Silvestra. Snažte se použít co nejkvalitnější maso. Sama jsem koupila kus hovězího zadního a doma namlela (no rozmixovala, ale běžný mixér to asi nedokáže). Samozřejmě volbu masa nechám na vás, když vám to nevadí, kupte běžné namleté maso. Koule můžete podávat i k hlavnímu jídlu.
Nejdříve jsem tvarovala koule, ale jednodušší bylo vzít kulaté vykrajovatko, směsí ho naplnit a vytlačit na papír.
Část jsem dala do mističky k napichování
A z části jsem udělala jednohubky
- Nakrájejte na jemno cibuli a jarní cibulku. Veškeré suroviny smíchejte. Přidat můžete i jiné koření, které máte rádi.
- Na pečící papír pokládejte vytvarované koule. Já jsem nakonec zvolila tvoření pomocí vykrajovátka. Které jsem naplnila a protlačila maso na papír. Byly to pak hezčí jednohubky.
- Pečte v troubě asi 30 min na 180 stupňů.
- Ozdobte zeleninou a zapíchněte párátko.
Zatím žádné komentáře, buďte první!