Makovo-sýrové pečivo

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
10 minut
Obtížnost
střední
Podávání
4 porce
Jídlo

pečivo

pro děti

na cesty

Přidal
Přidáno
100 g
mák
80 g
parmezán
1 ks
vejce
1 ČL
sůl
Makovo-sýrové pečivo

Tyto krekry ocení milovníci sýrového pečiva, kteří si chtějí odpočinout od mouky a ztužených tuků. Namletý mák nahradí mouku, dodá krekrům výbornou makovou chuť a navíc doplní mnoho živin, minerálů a potřebných tuků. Toto obyčejná mouka opravdu nedokáže. Tak proč si nedopřát oblíbené dobroty, ale ve zdravém podání. Možná někteří z vás namítnou, že je tam mnoho tuku. Ano je. Ale tuk potřebujeme. Potřebujeme ho mnohem více než mouku a cukr. Správný tuk nám pomáhá zdravě žít a kupodivu i pálit vlastní tuky a redukovat některé nemoce. Jen pozor, nesmí být v kombinaci s potravinami bohatými na sacharidy. Pak se po tuku opravdu tloustne.

 

Krájela jsem na co nejrychlejší a nejjednodušší tvary. Kamárádka dělá i krásné tyčinky a nebo dětem vykrajuje kytičky.

 

  1. Namletý mák, vajíčko a strouhaný sýr smícháme dohromady a propracujeme rukou těsto.
  2. Těsto dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme. Jinak by se vám lepilo na váleček.
  3. Nakrájíme na libovolné kousky a rozložíme na plech.
  4. V troubě pečeme na 180 stupňů několik minut, podle požadované chuti. Pokud je chcete křupavé, tak déle.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

7 komentářů

  1. Daniela řečeno Březen 6, 2019 Odpovědět

    Dobrý den, nemáte prosím ozkoušené, jak je pečivo trvanlivé na cestách (bez lednice)? Děkuji 🙂

    Prosím čekejte...
  2. IvanaQ řečeno Březen 2, 2019 Odpovědět

    Kolik prosím sýra, v receptu nevidím.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 8, 2019 Odpovědět

      Bohužel, při převodu na nový web se nám někde sýr zatoulal. Pokusím se recept co nejdříve udělat a doplnit.

      Prosím čekejte...
  3. TerezieZV řečeno Leden 9, 2014 Odpovědět

    musí to být parmezán?

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 10, 2014 Odpovědět

      Má výraznější chuť. Já ho používám. Ale můžete vyzkoušet i s cihlou, třeba se povedou 🙂

      Prosím čekejte...
      1. TerezieZV řečeno Leden 16, 2014 Odpovědět

        tak jsem tedy zkoušela s obyčejným sýrem. dá se to (bohužel musli tyčinky to zastínily). asi s tím parmezánem by byly chutnější protože je výraznější.

        Prosím čekejte...
        1. Hana Brychová řečeno Leden 19, 2014 Odpovědět

          tak už víme, proč je lepší použít parmezán :-). Děkuji za otestování 🙂

          Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*