LCHF – úžasné keto preclíky

Kategorie: bez lepku, bez masa, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
12 porcí
Jídlo

pečivo

snack

pro děti

na cesty

Přidal
Přidáno
100 g
strouhaná mozzarellla
100 g
mleté mandle
1 ČL
mascarpone
2 PL
psyllium
1 ks
vejce
1 ČL
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 špetka
sůl
1 špetka
kmín
LCHF – úžasné keto preclíky

Po šesti měsících bez pečiva byl dnešní den trochu více sváteční, mohla jsem si pochutnat na křupavém preclíku. Již 2x jsem preclíky zkoušela, ale nikdy se mi nepovedly tak výborné. Snad jsem už konečně vychytala poměr a druh surovin. Nastrouhanou mozzarellu jsem tentokrát koupila v Lidlu a mám dojem, že dřívější nezdary byly právě způsobeny tím, že jsem preclíky dělala z běžné mozzarelly, ne z té strouhané, která má jinou konzistenci. Doma jsem navíc neměla mandlovou mouku, tak jsem rozmixovala celé mandle, a možná i to byl důvod, že se povedly.

Preclíčky jsou vhodné pro každého, hlavně pro všechny, kteří se stravují bezlepkově nebo LCHF (nízkosacharidovou vysokotukovou stravou) a běžné pečivo je tak pro ně nereálné. Jeden preclík má pouze 1 g sacharidů, je tedy výborným pečivem i pro všechny, kteří si hlídají hladinu cukru v krvi. O stravě LCHF si přečtěte DALŠÍ ČLÁNKY NA TOMTO WEBU. Mnoho skvělých receptů na náhrady pečiva najdete i na facebooku ve skupině KETO a LOW CARB životní styl. Ve skupině je i mnoho motivačních příspěvků od členů, protože při LCHF se skvěle hubne a každý se rád pochlubí.

Z dávky upečete 12 preclíků. Jeden preclík má pouze 1 g sacharidů, 4 g bílkovin a 6,5 g tuku.

 

Mohlo by vás zajímat :

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

keto-preclik

low-carb-preclik

 

 

  1. Mandlovou mouku nebo rozmixované mandle (mám kvalitní mixér, který mi je rozmixuje na prášek) dáme do misky spolu s kypřícím práškem, psylliem a promícháme.
  2. Strouhanou mozzarellu a mascarpone necháme roztéct a promícháme, aby se spojily. Vložíme mozzarellu s mascarpone v misce do mikrovlnky na 1 min, tak se vše rozteče, ale jistě to jde udělat i na sporáku za stálého míchání.
  3. Do rozteklého sýru přidáme vejce a suchou směs (mandlová mouka, psyllium, kypřící prášek).
  4. Důkladně rukama vypracujeme těsto. Pokud se lepí, přidáme trošku psyllia. Je lepší mít pomazané ruce olivovým olejem.
  5. Poté vyválíme rukama válečky (ruce pomažte olivovým olejem) a na plechu s pečícím papírem vytváříme různé tvary.
  6. Posypeme solí, kmínem nebo sezamem. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 10 – 15 min. Po vychladnutí jsou krásně křupavé.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*