- Čas přípravy
- 3 minut
- Délka vaření
- 2 hod 0 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 6 porcí
- 125 g
- tvaroh tučný
- 2 PL
- lněný olej
- 250 ml
- smetana ke šlehání
- 30 g
- borůvky
- xylitol
Venku se objevily první tropické teploty a jistě jste začali okukovat zmrzlinu a nanuky. Pokud se stravujte LCHF, je tento problém lehce řešitelný. Domácí nanuky máte rychle hotové a díky smetanové složce chutnají výborně – prostě smetanově. Navíc si tímto nanukem doplníte potřebnou denní dávku tuku a dokonce omega 3.
Do tohoto receptu jsem použila kombinaci tvarohu a lněného oleje, tzv. sirnou patlaninu. Na této směsi je založena léčebná strava Dr. Budwiga, která touto směsí doplňovala lidem potřebné tuky omega 3 a léčila „nevyléčitelné nemoci“.
Dávkování je na 6 nanuků a jeden kus má 2 g sacharidů, 2,5 g bílkovin, 15 g tuku. Samozřejmě můžete mít jinou velikost nanukových formiček, pak musíte množství uzpůsobit.
- Všechny suroviny, kromě borůvek, dáme do mixéru nebo šlehače. Šleháme tak dlouho (cca minutu), dokud se lněný olej důkladně nespojí s ostatními surovinami. Nesmí zůstávat na stěnách.
- Na závěr přidáme borůvky a případně sladidlo (např. xylitol). Promixujeme. Mně bohatě stačí oslazení pouze borůvkami.
- Nalijeme do formiček na nanuky a dáme zamrazit.
Zatím žádné komentáře, buďte první!