LCHF kuře na smetaně bez zahuštění

Kategorie: bez lepku, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
8 hod 40 minut
Obtížnost
střední
Podávání
4 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
1 ks
kuře (celé)
1 ks
cibule
1 ks
cuketa
2 x
zakysaná smetana 30%
2 PL
máslo
1 PL
paprika sladká mletá
LCHF kuře na smetaně  bez zahuštění

Tentokrát jsem opět použila pomalý hrnec. Po 8 hodinách „pomalení“ na LOW se domácí kuře úplně rozpadlo. Kdo nemá pomalý hrnec, tak mohu tohoto pomocníka jen doporučit. Pro mě je nenahraditelný. Ráno zapnu a po příchodu domů mám hotovo. Jistě ale kuře zvládnete udělat i jinak, např v papiňáku nebo troubě. Omáčku jsem potřebovala něčím zahustit, tak jsem použila cuketu. Všechny, kteří nemají cuketu rádi, upozorňuji, že nikdo z rodiny nepoznal, že to ní bylo zahuštěné.

Tip: Podáváme např. s nízkosacharidovým keto knedlíkem. 

 

  1. Kuře nasolíme a posypeme paprikou. Dáme do pomalého hrnce, přidáme čerstvý libeček, 2 dcl vody, lžíci másla a "pomalíme" 8 hodin na LOW. Po 8 hodinách pomalý hrnec vypneme a vyndáme maso, aby vychladlo a dalo se obrat.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme také menší cuketu a nakrájíme na kostky.
  3. Na sporáku v hrnci orestujeme na másle nebo ghí nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme cuketu. Když jsou hotové, přisypeme lžíci červené papriky a promícháme.
  4. Vývar z pomalého hrnce přelijeme do hrnce k cibuli a cuketě. ( pokud tam budou kousky kostí, je nutné to přecedit)
  5. Necháme zavařit a přidáme 2 zakysané smetany a vše v hrnci rozmixujeme.
  6. Maso obereme a přidáme do omáčky.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Jeden komentář

  1. Kateřina řečeno Listopad 7, 2018 Odpovědět

    Právě jsme s mou dvouletou dcerou zbaštily tuhle výbornou omáčku! Najela jsem na lowcarb stravování, takže tohle pro mě byla výborná inspirace, hlavně když vařím i malé dceři..Jen se přiznám, že podobné smetanové omáčky jsem zvyklá dělat ze smetany na šlehání, takže tato verze byla na mě trošku kyselejší..Možná zkusím přiště dát jednu zakysanou a jednu „sladkou.“ Ale jak píši-moc jsme si pochutnaly 🙂 děkuji za recept.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář: Kateřina Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*

VÍCE INFORMACÍ

ONLINE KURZY HUBNUTÍ - DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

css.php