Květáková krémová polévka

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, rychlovky, sacharidy 10 - 15g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
5 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

polévky

Přidal
Přidáno
1 ks
květák
2 PL
kokosová smetana
100 g
polévková zelenina najemno nakrájená
1 ks
bujón bez glutamátu
1/2 ČL
sůl
1 špetka
pepř
1/2 ČL
kmín
1 špetka
muškátový oříšek
2 ks
bobkový list
Květáková krémová polévka

Květák je velice prospěšná zelenina a patří k zelenině, která by se měla objevovat v jídelníčku velice často (bohužel spousta lidí zná většinou jen květák smažený). Zařazujte květák také do dětského jídelníčku, je vhodný i pro malé děti.

 

 

 

 

 

 

  1. Omytý rozebraný květák vložíme do hrnce a zalejeme vodou. Vyvařit můžete také stonek, který před mixování vyjmeme.
  2. Vodu ochutíme pouze bio bujonem a nebo kořením ( určitě ale doporučuji kmín) a vaříme do měkka. Přidat můžete dle chuti také třeba česnek, cibuli atd.
  3. Po mírném vychladnutí odebereme pár celých růžiček květáku a zbytek rozmixujeme. Předem také vyjmeme stonek a vyhodíme. Já osobně ale mixuji i stonek.
  4. Poté polévku opět přivedeme k varu, zejmníme máslem nebo kokosovou smetanou.
  5. Přidáme pár kousků celých růžiček květáku, které jsme vyndali před mixováním. Na talíři přidáme trošku kvalitního olivového či lněného oleje a můžeme posypat mletými lněnými semínky.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*