Krůtí steak s chřestem a omáčkou

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
střední
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
120 g
krůtí maso
100 g
chřest zelený
50 g
žampiony
100 g
cuketa
20 g
ghí
20 g
olivový olej
Krůtí steak s chřestem a omáčkou

Chřest je naše oblíbená zelenina už mnoho let. Když je možnost ho uvařit nebo si ho dát někde v restauraci, tak nikdy neváhám. A protože je moc dobrý, když je přelitý sýrovou omáčkou a ta při programu Whole30 není žádoucí, zkoušela jsem náhradu a povedlo se mi připravit tuto jemnou omáčku ze žampionů a cukety. Nechutná sice sýrově, ale k chřestu skvěle pasuje. Omáčky z cukety jsou vhodné pro všechny, kteří omezují mléčné výrobky.

Dobrou chuť!

Hanka

  1. Plátek krůtího masa posypeme bylinkami a necháme odležet asi hodinu v chladu. Poté orestujeme na olivovém nebo kokosovém oleji.
  2. Chřest připravuji v parním hrnci. Ulámu dřevnaté konce a naprosto bez ochucení ho uvařím v páře.
  3. Na ghí orestujeme nakrájené žampiony a cuketu. Přidáme trošku vody a dusíme do měkka. Omáčku rozmixujeme a ochutíme pepřem a solí.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Jeden komentář

  1. Ráďa řečeno Leden 14, 2021 Odpovědět

    Skvělá omáčka na chřest, já si ji trochu poupravila a na začátku osmahla trochu slaniny. Žampiony a cuketu jsem na hrubo nastrouhala, avšak nepodlévala vodou, nechala dusit ve vlastní šťávě. Nakonec jsem přidala trochu mandlové smetany na vaření, špetku mletého kmínu a zázvoru, chvíli takto povařila, aby se chutě spojily a pak rozmixovala. Chutná skvěle.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*