Kávová tortička

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez vajec, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
30 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
střední
Podávání
10 porcí
Jídlo
snídaně
Přidal
Přidáno
100 g
máslo
150 g
mandlová mouka
2 PL
kakao
2 PL
káva silná
1 špetka
vanilka
350 g
mascarpone
150 g
hořká čokoláda 85%
100 g
smetana ke šlehání
1 špetka
sůl
Kávová tortička

Tento recept pochází z Facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytl jej Tibi Bambi.

  1. Formu o průměru 25 cm vyložíme pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 170 C.
  2. Smícháme rozpuštěné máslo, mandlovou mouku a 2 lžíce kakaa a rozprostředeme do formy. Vložíme na 10 min do trouby při 170 C. Poté necháme vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme krém: Rozmixujeme asi 2 lžíce silné kávy s mascarpone a vanilkovým extraktem. Krém namažeme na vychladlou spodní vrstvu.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smetanu se špetkou soli, poté polijeme tortičku. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

3 komentáře

  1. Šárka řečeno Březen 1, 2019 Odpovědět

    Tak dort se chladi v mrazaku, celé to teče, korpus se zatim droli 😔 tak snad to zamrzne a pujde to jist. Opravte si velikost formy, ma tam byt zrejme 25cm

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 4, 2019 Odpovědět

      Cyhbu jsme opravili, děkujeme. Jak dortík dopadl?

      Prosím čekejte...
  2. Dana řečeno Únor 17, 2019 Odpovědět

    Dortík je výborný. Jen se i nepovedla poleva. Nepodařilo se mi spojit čokoládu se smetanou. Ale chuťově výborné.

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*