Kapustičky v cuketovo-sýrové omáčce

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 10 - 15g, sacharidy nad 15g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
20 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
2 porce
Jídlo
hlavní jídla
Přidal
Přidáno
200 g
cuketa
200 g
kapusta
60 g
parmezán
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
1 PL
kokosová smetana
muškátový oříšek
20 g
olivový olej
Kapustičky v cuketovo-sýrové omáčce

Uvařená a rozmixovaná cuketa dokonale nahradí krémový základ jakékoliv omáčky.

 

 

  1. Kapustičky uvařte v parním hrnci, v páře nebo ve vodě. Vařením v páře si zanechají svoji vynikající chuť a nebudete je muset více ochucovat. Ale když parní hrnec nemáte, volila bych vaření v páře na pařníčku a až pak klasické vaření ve vodě.
  2. Cuketu důkladně omyjte a nakrájejte na kostky. V hluboké pánvi na trošce olivového oleje orestujte cibuli, po chvilce přidejte plátky česneku a pak nakrájenou cuketu. Zalijte lehce vodou a duste. Přidejte trošku koření - muškátový oříšek, tymián, pepř nebo jiné podle vlastní chuti.
  3. Až vše změkne rozmixujte naprosto do hladka. Případně přidejte vodu. Opět přiveďte k varu. Rozmíchejte lžící kokosové smetany a nastrouhaný parmezán.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*