- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 12 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 7.12.2013
- 75 g
- mleté vlašské ořechy
- 60 g
- ovesné vločky
- 2 ks
- vejce
- 2 ks
- jablko
- 1/2 ČL
- jedlá soda
- dle chuti
- stévie
Toto jsou vynikající měkkoučké muffiny bez pšeničného lepku a cukru. Stále se snažím objevovat co nejzdravější recepty pro pečení sladkých dobrot, které neobsahují mouku a cukr. Tyto muffinky jsem dělala poprvé, doporučený recept jsem celý překopala a vznikla naprostá dobrota.
- V mixéru si namelte ořechy a vločky. Raději si vždy vše mixuji sama, aby to bylo čerstvé. Ale použít by šly i mleté ořechy kupované a klasické vločky.
- Do misky nasypte namleté ořechy a vločky. Přidejte 1/2 lžičky jedlé sody, zamíchejte.
- Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a nasypte do misky. Přidejte 2 vejce a případně doslaďte kapkou stévie - ale není to potřeba, jablka muffiny dosladí dost.
- Vše promíchejte a naplňte formičky na muffiny. Můžete ozdobit plátky mandliček.
- Pečte při 180 stupních asi 30 minut.
Ano dělala jsem Stevie jsem nedávala a zkusila místo vloček ovesné otruby a doprostřed kousek hořké čokolády byly vynikající a ještě ořechy vcelku jen nasekané 😀
Super 🙂
Dobrý deň pani Hanka, vedeli by ste mi poradiť? Vždy, keď zjem nejaký koláčik alebo keksík, ktorý obsahuje ovsené vločky, veľmi ma nafukuje (nadýmá). Neviete,čo môže byť príčinou? Ďakujem za odpoveď.
Dobrý den, máte problémy jen po vločkách? Nebo Vás nadýmají i jiná jídla?
No najviac ma nafukuje ked sa prejem sladkosti-susienky,keksiky, a potom strukoviny-fazula,hrach,sosovica,ako asi vacsina ludi.
Pak bych se všeobecně zaměřila na omezení špatných sacharidů ve stravě. Pomáhají jen množit kvasinky, které jsou častou příčinou nafouknutí.
Dělala jsem o víkendu a moc se povedly :)! Přidala jsem ještě rozinky, lžičku skořice a 2 lžíce javorového sirupu. Budu dělat zase a tentokrát zkusím ještě přidat banán 🙂
Přidání skořice je dobrý nápad. Také vyzkouším 🙂
Včera jsem je pekla a jsou vynikající. Nadýchané, šťavnaté :-).
Také jsem z nich nadšená 🙂