Jablečné muffiny bez mouky

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
12 porcí
Jídlo

dezerty

Přidal
Přidáno
75 g
mleté vlašské ořechy
60 g
ovesné vločky
2 ks
vejce
2 ks
jablko
1/2 ČL
jedlá soda
dle chuti
stévie
Jablečné muffiny bez mouky

Toto jsou vynikající měkkoučké muffiny bez pšeničného lepku a cukru. Stále se snažím objevovat co nejzdravější recepty pro pečení sladkých dobrot, které neobsahují mouku a cukr. Tyto muffinky jsem dělala poprvé, doporučený recept jsem celý překopala a vznikla naprostá dobrota.

 

Jablecne-muffiny

 

Jablecne-muffiny-bez-mouky_

 

Jablecne-muffiny-bez-mouky-

 

  1. V mixéru si namelte ořechy a vločky. Raději si vždy vše mixuji sama, aby to bylo čerstvé. Ale použít by šly i mleté ořechy kupované a klasické vločky.
  2. Do misky nasypte namleté ořechy a vločky. Přidejte 1/2 lžičky jedlé sody, zamíchejte.
  3. Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a nasypte do misky. Přidejte 2 vejce a případně doslaďte kapkou stévie - ale není to potřeba, jablka muffiny dosladí dost.
  4. Vše promíchejte a naplňte formičky na muffiny. Můžete ozdobit plátky mandliček.
  5. Pečte při 180 stupních asi 30 minut.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

10 komentářů

  1. Marcela řečeno Leden 13, 2019 Odpovědět

    Ano dělala jsem Stevie jsem nedávala a zkusila místo vloček ovesné otruby a doprostřed kousek hořké čokolády byly vynikající a ještě ořechy vcelku jen nasekané 😀

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 22, 2019 Odpovědět

      Super 🙂

      Prosím čekejte...
  2. saltyna řečeno Květen 28, 2014 Odpovědět

    Dobrý deň pani Hanka, vedeli by ste mi poradiť? Vždy, keď zjem nejaký koláčik alebo keksík, ktorý obsahuje ovsené vločky, veľmi ma nafukuje (nadýmá). Neviete,čo môže byť príčinou? Ďakujem za odpoveď.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 29, 2014 Odpovědět

      Dobrý den, máte problémy jen po vločkách? Nebo Vás nadýmají i jiná jídla?

      Prosím čekejte...
      1. saltyna řečeno Květen 31, 2014 Odpovědět

        No najviac ma nafukuje ked sa prejem sladkosti-susienky,keksiky, a potom strukoviny-fazula,hrach,sosovica,ako asi vacsina ludi.

        Prosím čekejte...
        1. Hana Brychová řečeno Červen 2, 2014 Odpovědět

          Pak bych se všeobecně zaměřila na omezení špatných sacharidů ve stravě. Pomáhají jen množit kvasinky, které jsou častou příčinou nafouknutí.

          Prosím čekejte...
  3. Jana Rejchrtová řečeno Leden 27, 2014 Odpovědět

    Dělala jsem o víkendu a moc se povedly :)! Přidala jsem ještě rozinky, lžičku skořice a 2 lžíce javorového sirupu. Budu dělat zase a tentokrát zkusím ještě přidat banán 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 28, 2014 Odpovědět

      Přidání skořice je dobrý nápad. Také vyzkouším 🙂

      Prosím čekejte...
  4. marcelaa řečeno Prosinec 12, 2013 Odpovědět

    Včera jsem je pekla a jsou vynikající. Nadýchané, šťavnaté :-).

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Prosinec 14, 2013 Odpovědět

      Také jsem z nich nadšená 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*