Fit perník bez mouky a cukru

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, sacharidy 10 - 15g, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
6 porcí
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
6 ks
vejce
6 PL
kakao
2 PL
bramborový škrob
8 ks
sušené datle
1 ČL
perníkové koření
Fit perník bez mouky a cukru

Stačí jen pár surovin a vykouzlíte sladkost s příchutí perníku. Nejlepší na tom je, že je naprosto bez mouky a hlavní základ těsta tvoří vejce. Je to tedy spíš taková vaječná buchta, ale díky perníkovému koření chutná naprosto stejně jako perník.

A protože se k nám chystala na návštěvu rodinka s dětmi, vytáhla jsem krásnou růžovou formu, kterou jsem nedávno dostala jako pozornost od klientky, a těsto na perník jsem upekla v ní. Použila jsem do ní množství těsta z jednoho vejce. Perník jsem nestihla ani dozdobit a už putoval na talířky.

Tip: Po vyjmutí z trouby můžeme polít hořkou čokoládou nebo jinak ozdobit.

 

  1. Vejce vyšleháme do pěny.
  2. Asi hodinu namočené datle (cca 8 kusů) rozmixujeme na kaši, případně použijeme jiné sladidlo - např. med (cca 6 lžic).
  3. Smícháme s vaječnou pěnou a přidáme arrowroot (kořenový škrob) nebo bramborový škrob, kakao a perníkové koření.
  4. Pečící plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Růžovou formu jsem pouze vymazala máslem.
  5. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180 stupňů.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*