Dýňovo – rajská polévka

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy nad 15g, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
20 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

polévky

Přidal
Přidáno
1 1/2 kg
dýně hokkaido
6 ks
rajčata
2 ks
cibule
skořice
1 PL
máslo
100 ml
kokosové mléko
tymián
kurkuma
římský kmín
česnek
libeček
kokosové plátky
Dýňovo – rajská polévka

Chladnější počasí nás postupně přivádí k teplejším jídlům. Místo studených salátů máme větší chuť na teplou zeleninu a polévky. Je to naprosto přirozené a jen málo lidí dokáže v zimě chroupat večer studený salát. A protože podzim je ve znamení dýní, nezapomeňte ji zařadit do jídelníčku celé rodiny. Skořice a kurkuma pomáhají při spalování tuků. Přidejte ještě zdroj bílkovin.

Dobrou chuť!

Hanka

 

  1. Cibuli orestujeme na másle.
  2. Dýni důkladně omyjeme kartáčkem, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce s cibulí. Pokud máme čerstvou dýni hokkaido, můžeme ji vařit i se slupkou.
  3. Vody dejte tolik, aby byla dýně těsně zakrytá. Pokud by bylo vody hodně, nebyla by polévka hustá. Případně pak můžete vodu přidat.
  4. Přisypeme pokrájená rajčata a všechny ostatní přísady. Nedávejte pouze kokosové mléko.
  5. Vaříme do změknutí přibližně 10-20 minut.
  6. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a na závěr zalijeme kokosovým mlékem.
  7. Ozdobit můžeme opraženými kousky kokosu.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*