Domácí instantní keto kaše

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy 6 - 10g, vegan, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
5 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo
snídaně
Přidal
Přidáno
30 g
kokosová mouka
15 g
chia semínka
10 g
lněná semínka
20 g
konopná semínka loupaná
6 g
psyllium
stévie
1 špetka
sůl
Domácí instantní keto kaše

Tahle kaše je ideální do práce, na cesty… všude tam, kde není možnost nějaké náročnější přípravy jídla  a třeba ani možnost lednice. Díky vysokému obsahu vlákniny v kombinaci se zdravými tuky vás zasytí opravdu na půl dne. Směs na kaši doma připravíte z kvalitních surovin do skleničky nebo plastové dózy a k její následné přípravě budete potřebovat pouze misku či velký hrneček a vroucí vodu. Tak jdeme na to!

  1. Všechny suroviny v receptu smícháme ve vhodné nádobě. Pokud chceme mít kaši sladší, přidáme dle chuti erythritol či stévii (prášek). Dobře uzavřeme.
  2. Samotnou kaši připravíme jenoduše: Suchou směs vysypeme do velkého hrnku či misky a za stálého promíchávání zalijeme vroucí vodou. Pokud jste v terénu a nemáte možnost vodu uvařit, vezměte si ji s sebou v termosce. Množství vody záleží na vás, jak chcete mít kaši hustou - je to zhruba 300 - 350 ml.
  3. Kaši přikryjeme talířkem a necháme asi 10 - 15 min odpočinout. Průběžně můžeme ještě promíchat a v případě potřeby přidat vroucí vodu.
  4. Nakonec kaši dochutíme olejem (kokosovým, avokádovým, MCT) nebo máslem či ghí. Přidáme skořici nebo kakao a můžeme servírovat.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*