- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- 200 g
- bulvový celer
- 1 PL
- olivový olej
Pro hubnutí a zdraví je vhodné omezovat klasické přílohy hlavně ve večerních hodinách. Protože jinak prostě v noci tloustnete, zvedá se vám krevní cukr a často i špatně spíte. Pokud Vám tedy příloha nechybí a zvládnete večeři jen se zeleninou a bílkovinou, je to ta nejlepší volba. Výbornou a zajímavou náhradou za sacharidovou přílohu je právě tento pečený celer. Chuťově je hodně podobný bramborám, a v této podobě dokonce chutná jako osmažené strouhané brambůrky. Příprava je rychlá a jednoduchá. Celer je zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, proto by se měl stát pravidelnou součástí zdravého jídelníčku. Obsahuje vitamíny B, C, vápník, sodík, draslík, hořčík, fosfor. Minimálně to stojí za vyzkoušení, a když Vám zachutná, zařazujte ho klidně každý týden.
- Celer okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- Pánev zahřejeme, přidáme lžičku až lžíci olivového oleje a nastrouhaný celer restujeme do hněda.
- Ihned podáváme, jinak celer změkne.
Zatím žádné komentáře, buďte první!