Bramborový nákyp s tempehem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
150 g
brambory
150 g
cuketa
1 ks
vejce
50 g
tempeh uzený
1 špetka
sůl
1 špetka
majoránka
1 špetka
pepř
Bramborový nákyp s tempehem

Bramborovo – cuketový nákyp je vynikajícím lehkým jídlem. Pro doplnění bílkovin jsem tam přidala tempeh a vajíčko. O porci zeleniny se postarala cuketa a cibulka.

 

zapeceny-tempeh-s-cuketou-3

zapeceny-tempeh-s-cuketou-2

 

  1. Brambory a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na kousíčky nakrájený tempeh, nejlépe uzený. Dodá vynikající chuť. Přimícháme koření dle vlastní chuti, nakrájenou jarní cibulku a vajíčko.
  2. Vše nasypeme do zapékací nádoby. Můžete ji vymazat máslem. Já jsem se naučila používat pečící papír, ušetří to pak práci s umýváním připečeného nádobí.
  3. Pečeme asi při 180 stupních do zlatova. Cca 30min.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

5 komentářů

  1. berticee řečeno Únor 6, 2014 Odpovědět

    Tohle jídlo moc chutnalo i dětem co jindy nad „zdravím“ ohrnují nosy:).. Tempeh je prostě dobrota, jen by mě zajímalo, zda ty prospěšné látky přežijí i tepelnou úpravu a zda se dá zamrazit, případně zda by šel vyrobit doma..?? Děkuji:)

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 7, 2014 Odpovědět

      My máme tempeh také velice rádi. Dá se říct, že nejvíc ze všech náhrad masa. Řekla bych, že většina prospěšných minerálů a látek přežije i vosokou teplotu. Se zamražením zkušenost nemám, vyzkoušejte to. Myslím, že by to mohlo jít. S domácí výrobou neumím poradit. S tím zkušenosti také nemám. Jedná se o fermentované sójové boby, tak asi by to šlo. Pokusím se to vyzjistit. 🙂

      Prosím čekejte...
    2. Hana Brychová řečeno Únor 10, 2014 Odpovědět

      Objevila jsem recept na výrobu domácího tempehu, tak Vám sem vkládám odkaz. Sama se do toho asi prozatím pouštět nebudu 🙂 http://www.merc.cz/tempeh/

      Prosím čekejte...
  2. lenicka řečeno Leden 19, 2014 Odpovědět

    tempeth je něco jiného než tofu?nebo můžu použít tofu?

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 19, 2014 Odpovědět

      ano, tempeh je naprosto něco jiného. Jsou to spojené fermentované sójové boby do tvaru jakoby sýru. Pro tělo je tempeh mnohem zdravější než tofu, protože právě sója prošla fermentací a obsahuje mnoho prospěšných vitamínů, minerálů a bakterií. Navíc je lépe stravitelný než tofu. V uzené podobě je hlavně vynikající i chuťově. Jen nevím, jak ho z důvodu kvašení budeš snážet z pohledu histaminu.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*