- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 4 porce
- 80 g
- quinoa
- 90 g
- mandle
- 20 g
- kokos
- 20 g
- kakao
- 15 g
- kokosový olej
- 1 ks
- vaječný bílek
- dle chuti
- stévie
Snídaňové cereálie obsahují mnoho cukru a také často fosforečnany, které brání vstřebávání vápníku v těle. Cukr, mouka a kukuřice přetěžují slinivku. Vyzkoušejte místo nich tyto snídaňové kuličky. Budete přesně vědět, co do nich dáváte.
- Quinou uvaříme, ale nerozvaříme. Nechte ji spíše tužší. Myslím, že by šlo kuličky dělat i s jáhlami, které jsou cenově více dostupné. Ale quinoa má zase mnoho kvalitních bílkovin.
- Bílek vyšleháme do sněhu a vytvoříme těsto smícháním všech namletých surovin, můžeme dosladit kapkou stévie.
- Vyválíme váleček a nakrájíme na malé kousky. Tvarujeme kuličky a dáváme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme na 160 stupňů cca 15 minut. Měly by být uvnitř lehce měkké. Pokud je ale chcete křupavější, můžete péct i 20 minut. Pouze pozor, aby jste je nespálili, pak by zhořkly. Uchovávám je v zavřené nádobě v lednici.
Dobrý den, právě jsem je dopekla a jsou skvělé jen nevím, kolik porcí z předepsaného množství je, myslím, že bych neměla problém to sníst sama. Kakao jsem z poloviny nahradila karobem. Myslím, že to na chuti nic neubralo. Katka M.
Na snídani bych dala 80 – 120g kuliček 🙂