Bezlepková quinoa pizza

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
25 minut
Obtížnost
střední
Podávání
2 porce
Jídlo
pro děti
Přidal
Přidáno
130 g
quinoa
1 PL
olivový olej
1 ks
vejce
1/2 ČL
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
sůl
rajčatový protlak
1 PL
olivový olej
150 g
žampiony
140 g
tvrdý sýr
1 hrst
rukola
Bezlepková quinoa pizza

Omezování pšenice patří k velice módním trendům hlavně v Americe, ale postupně se dostává i k nám. Mnohem více než to, že jde o módní trend, je podstatné to, že po vyřazení pšenice dochází k rychlejšímu hubnutí a k redukci většiny zdravotních problémů jako jsou kvasinky, záněty, zahlenění, kožní problémy. Proto i klienty ve své poradně směřuji k tomu, aby zařazovali jiné přílohy než jen těstoviny, kuskus, pečivo, knedlíky atd. Příroda totiž nabízí velice chutné alternativy.

Dlouho jsem přemýšlela, jak upéct dobrou pizzu a bez lepku. Protože máme moc rádi quinou, padla jasná volba na ni. Na jednom zahraničním blogu jsem objevila zajímavý recept a vyzkoušela. A výsledek byl fantastický. Nejen že quinoa má vysoké nutriční hodnoty, ale hlavně báječně chutná.

 

 

bezlepkova-pizza--quinoa
Těsto rozetřeme do formy

 

bezlepkova-pizza--quinoa-III
Na lehce zatažené těsto (pečené asi 4 minuty) naneseme omáčku

 

bezlepkova-pizza--quinoa-II
Posypeme vším, co nám chutná

 

bezlepkova-pizza--quinoa-I
Na upečené pizze nepoznáte, že není z mouky

 

Tip: Pizzu doporučuji podávat raději k obědu a se zeleninovým salátem.

Přeji pohodové hubnutí!

Hanka

 

Mohlo by vás zajímat

Jak se zbavit chutí na sladké

30denní výzva – SPALUJ TUKY

Proč tloustneme?

 

 

 

 

  1. Quinou důkladně propláchneme a necháme namočenou ve vodě minimálně 8 hodin. Následně slejeme vodu a ještě propláchneme.
  2. Nasypeme do mixéru, přidáme lžíci olivového oleje, vejce, sůl a prášek do pečiva. Rozmixujeme, případně po trošičkách přidáváme vodu, aby zůstala konzistence těsta spíše hutnější.
  3. Nevlastním formu na pizzu, proto jsem použila dortovou formu, do které jsem dala pečící papír vystřižený do kolečka. Těsto nalijeme do formy a rozetřeme do krajů.
  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů asi na 4 minutky, aby se těsto zatáhlo a mohlo se pomazat omáčkou.
  5. Omáčku jsem dělala z rajčatového protlaku v tubě od Alnatury. Stačí přidat lžíci olivového oleje a bazalku. Omáčkou potřete těsto a přidáte oblohu. U nás to byly žampióny, rukola a sýr. Vhodnější z pohledu chuti je tučnější, lépe se rozteče a více zasytí. Ale nechám to na Vašem uvážení.
  6. Pizzu pečeme dalších 20 minut do zlatova.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

5 komentářů

  1. pafer řečeno Prosinec 19, 2015 Odpovědět

    Dobrý večer , chtěla jsem se zeptat , co je „šťastné vejce“ ?

    Prosím čekejte...
    1. pafer řečeno Prosinec 19, 2015 Odpovědět

      Myslíte tím domácí vajíčko ? : )

      Prosím čekejte...
      1. Hana Brychová řečeno Leden 4, 2016 Odpovědět

        Ano, domácí vajíčko 🙂

        Prosím čekejte...
  2. FrEeEkGirl řečeno Březen 7, 2015 Odpovědět

    Bezva tip na bezlepkovou a zdravější alternativu! Chuťově výborné, jen mám asi nevýkonný mixér, kuličky quinoy zůstaly stále celé a viditelné, konzistence těsta v nedohlednu i bez vody 🙂 … a nakonec se mi tak připeklo na pečící papír, že nešlo téměř seškrabat (připálené rozhodně nebylo) :-D.. vychládlé už trochu lepší. Nevzdávám se, zkusím někdy znovu…. 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 10, 2015 Odpovědět

      Děkuji za komentář. Kolegyni to také nešlo z papíru dolů. Já s tím problém neměla, ale neumím poradit, čím to může být. Budu ráda za radu.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*