• 1 tučný tvaroh
  • 2-5 lžíce lněného oleje
  • 1-3 lžíce čerstvě semletých lněných semínek
  • na ochucení můžete použít:
  • česnek
  • bylinky
  • šampaňské víno

Slyšeli jste někdy o léčivé dietě dr. Johanny Budwigové založené na pojídání tvarohu smíchaného se lněným olejem? Pokud ne, tak doporučuji toto téma nastudovat například v knize „Lněný olej – účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině“ . Tento “ zázračný tvaroh“ je totiž vysokým zdrojem omega3, které mají velikou léčebnou sílu.

Kdo navštivil moji poradnu, tak se o lněném semínku a lněném oleji již dozvěděl. Lněné semínkou stojí pár korun a přitom opravdu dokáže zázraky nejen při hubnutí, ale hlavně při cestě za zdravím. Proto ho dlouhodobě doporučuji většině klientů. Miluji totiž ty dary přírody, které se dají levně koupit a lidé nemusí utrácet za drahé zázračné doplňky, vitamíny a léky. Když k tomu ještě vynecháte některé sacharidy (hlavně pšenici), poznáte změnu okamžitě. Také, pokud se snažíte omezovat mléčné výrobky, nebojte se tuto směs zařazovat. Léčebné účinky převyšují mléčné nedostatky stejně jako to platí u popíjení domácího kefíru z tibetské houby.

Dnešní katastrofický nedostatek protizánětlivých omega3 mastných kyselin u většiny lidí  by měl otevřít velké diskuze na téma zdraví, zdravé tuky a omega3.

Lněným semínkem proti rakovině a mnoha nemocem.

Autorem jednoho z velice důležitých a fatálních medicínských objevů 20. století v roce 1951 je německá biochemička Dr. Johanna Budwigová, PhD, patřící mezi významné evropské autority v oblasti tuků a výživy. Byla 7x nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci „vyšších nezadatelných zájmů“ farmaceutického lobby nikdy nedostala. Doktorka Budwigová pozorně studovala vzorky krve svých pacientů a hledala nějakou spojitost mezi jeho kvalitou u nemocných a zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl, spočívající v tom, že zdraví lidé měli v krvi vyšší obsah tuků omega-3 než nemocní, tuků nezbytných pro správnou činnost organismu.  Po mnoha experimentech zjistila, že vynikajícím zdrojem tuků typu omega-3 jsou droboučká lněná semínka.

Přírodní cesta
Symptomy rakoviny, tak i dysfunkce jater a diabetes 2. typu se u nemocných pacientů zmírnily. Dieta Dr.Budwigové pomohla po více než deseti letech klinické aplikace tisícům lidí, dokonce bylo dokázáno, že byla úspěšná i tam, kde selhal ortodoxní způsob léčby.

Protirakovinové látky se ve lněném semínku nacházejí nejen ve slupce, ale i uvnitř semínka, proto ho musíme semlít, (ve mlýnku na mák nebo kávu) a ihned konzumovat (Pozor – nemlít do zásoby), maximálně do 2 hodin po rozemletí.

Tajemství lněného semínka:

Lněné semínko je složeno ze 42 % tuky a 28 % vlákniny, je vynikajícím zdrojem omega-3 mastné kyseliny, lignanů a vlákniny. Všechny tyto tři složky jsou důležité a společně přispívají k zachování zdraví. Omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných kyselin v těle.

Recept na lněnou směs u nás nazývané i jako „sirná patlanina“

Veškeré suroviny dáme do mixéru nebo do šlehače a mixujeme tak dlouho, dokud se vše nespojí na kompaktní hmotu.

Postupně přidáváme trošku vody, aby směs byla příjemně vláčná

Směs je hotová, když se Vám netvoří na nádobě mastný prstenec. Pak je totiž olej důkladně spojen s tvarohem a není v tvarohu cítit mastnota. Na obrázku vidíte, že směs je krásně vláčná bez mastných ok.

Sama mám tuto sirnou patlaninu velice v oblibě. Nejvíce mi chutná s česnekem. Navíc nyní, kdy pro vás testuji bezsacharidovou Paleo dietu je pro mne vynikajícm zdrojem bílkovin a zdravých tuků.

Hanka

 

Mohlo by Vás zajímat :

Paleo dieta – osobní zkušenosti

Po čem tloustneme

Zdravá stolice aneb diagnóza z wc

 

Líbí se Vám článek. Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.