• Na jednu porci:
  • 150g kuřecí játra
  • cibule
  • čerstvý tymián
  • olivový olej

Jatýrka mám moc ráda, ale nezařazuji je do jídelníčku často. Proto jsem si na ně vzpomněla při plánování stravování na celý první týden Whole30. Aby byla dodržena pestrost stravy a neopakovalo se stále stejné maso, jistě je vhodné je zařadit. Převážně u  jater bych se snažila co nejvíce hlídat původ masa, protože z běžného velkochovu budou játra obsahovat i mnoho škodlivých látek a hormonů.  A nezapomínejte, že každým jídlem do těla dostáváte potřebné živiny, je tedy žádoucí, aby bylo co nejkvalitnější a nejvýživnější.

Recept na restovaná kuřecí játra

Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky a odstraníme takové ty bílé části. Pokud vám nevadí, nechte je tam.

Zakapeme olivovým olejem a posypeme dostatečným množství čerstvého tymiánu a mletého pepře.  Promícháme a necháme asi hodinu odstát v ledničce.

Na pánev dáme lžíčku olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou na půlkroužky.

Následně  vložíme játra a restujeme do měkka a do zahnědnutí.

Podáváme se zeleninou nebo s batátovým pyré.

 

paleo-jatra

 

Dobrou chuť

Hanka

 

Mohlo by vás zajímat:

Whole30 – 1.týden

Whole30 – tipy na jídelníček