• cuketa
  • olivový olej
  • sůl

Připravujete oslavu narozenin svého dítka a nebo prostě jen chystáte zdravé občerstvení pro návštěvu? Pak vyzkoušejte tyto cuketové chipsy. Chutnají báječně a nahradíte jimi ty „hrůzy“ – brambůrky, které se prodávají v obchodech. Příprava je sice jednoduchá, ale pečou se poměrně dlouho a je potřeba správně odhadnout dobu pečení.

I já jsem je doladila k dokonalosti až při pečení druhého plechu. První se mi trošku, no trošku víc připálil. U druhého jsem každých deset minut kontrolovala stav a dopadly výborně.

A jak na cuketové chipsy? cuketove_chipsy

Mladou cuketku důkladně omyjeme a nakrájíme nožem nebo škrabkou na brambory na tenoučké plátky. Na plech dáme pečící papír a plátky vyrovnáváme na plech hned vedle sebe. Potřeme olivovým olejem. Pak je pomalu pečeme v troubě. Pekla jsem je na 120 stupňů asi 40 minut. Ale každá trouba peče jinak, tak si to budete muset vyzkoušet. Musí být vysušené, ale nesmí se spálit.

Osvědčilo se mi, při pečení ( dokud jsou teplé, ale né ještě křupavé) je jednou odlepit od pečícího papíru. Ty které jsem neodlepila, šly pak hodně špatně z papíru pryč a většinou se drolily a nezůstaly celé.

Můžete je i osolit. Ale myslím, že to není potřeba. Nebo popusťte fantazii a přidejte do oleje třeba česnek, papriku nebo pepř.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.