Parmezánovo-česnekové chipsy

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

snack

Přidal
Přidáno
100 g
parmezán
1 špetka
česnek (granulovaný)
Parmezánovo-česnekové chipsy

Dlouho jsem přemýšlela, jaký dárek dát známému, který posiluje, stravuje se low carb a celkem dost si hlídá kvalitu stravy. Parmezánové chipsy mě napadly úplně náhodou. Volba to byla správná. Udělala jsem s nimi tolik radosti, až mě to samotnou překvapilo.

Jsem si moc dobře vědoma, že parmezán patří mezi dražší sýry.  Ale pokud jste již někdy tyto chipsy ochutnali, tak víte, že jsou fantastické. Navíc parmezán obsahuje vysoké množství bíkovin ( na 100 g cca 38 g bílkovin), proto tyto chipsy poslouží i jako svačinka. A protože se nepoužívá nevhodné smažení, můžeme je opravdu řadit mezi zdravé chipsy s nízkým množstvím sacharidů.

Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Některé chipsy jsem ochutila granulovaným česnekem. Můžete z nich vytvořit jakékoliv tvary. Já zkoušela srdíčka, která se šla celkem jednoduše.

 

syrove-krekry

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Na jemném struhadle nastrouháme parmezán a smícháme se sušeným česnekem.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem a sypeme na něj malé hromádky.
  4. Pokud chcete dělat srdíčka, vemte si vykrajovátko ve tvaru srdce, položte na papír na plechu a parmezán nasypte do něj. Pomalu oddělávejte srdíčko, aby se parmezán moc nerozsypal.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 – 10 min.
  6. Po vyndání opatrně odloupneme chipsy nebo srdíčka z papíru. Necháme je vychladnout, aby byly krásně křupavé.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. Kateřina řečeno Únor 12, 2017 Odpovědět

    Zkoušela jsem chipsy, ale vůbec se mi nepovedli. Drobili se a byli hořké. V čem jsem udělala chybu ? Na obrázku jsou moc lákavé, ale realita byla naprosto odlišná.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 23, 2017 Odpovědět

      Tak to netuším. Hořkost by mohla být způsobena česnekem. Drobivé? Nevím přesně, co myslíte. Chipsy trošku drobívé jsou. Ale drží pohromadě a dají se krásně chroupat. 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*