Kuřecí bio játra s omáčkou

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, sacharidy do 6g, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
2 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
200 g
kuřecí BIO játra
1 ks
cibule
30 g
sádlo
1 ks
bujón bez glutamátu
sůl
pepř
1 ks
chilli paprička
Kuřecí bio játra s omáčkou

Musím přiznat, že v dětsví patřila játra k mému oblíbenému jídlu. Mnoho uplynulých let jsem je ale nejedla, protože ten pocit, že jím vnitřnosti nějakého nezdravého kuřete mě docela děsil. Navíc při představě, že se právě v játrech veškeré toxiny filtrují. Nástupem biopotravin a biochovů jsem opět játra zařadila do rodinného jídelníčku, ale jen tak jednou či dvakrát za rok. Doporučuji tedy kuřecí játra kupovat pouze v biokvalitě – kupuji je v Globusu nebo z domácího chovu. Barva, vůně a chuť Vám určitě přesvědčí o správnosti volby.

 

  1. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte v hluboké pánvi na kvalitním sádle. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do pánve. Okořeňte. A restujte bez přidání vody.
  2. Až budou játra hotova, zalijte je vodou, aby byla celá ponořená. Přidejte kostku bujónu bez aditiv a duste, až se voda lehce odpaří a vznikne řidší omáčka. Pokud chcete, můžete omáčku zahustit např. mandlovou moukou nebo nebo pomletým lněným semínkem, ale není to potřeba.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

3 komentářů

  1. romicekk řečeno Srpen 26, 2015 Odpovědět

    Recept výborný, ale musím trochu oponovat tím, že nevidím rozdíl mezi kvalitou jater z konvenčních a ekologických farem. Pokud dobře vím, tak v celé EU je zakázáno jakýmkoliv způsobem používat antibiotika či antikokcidika k tomu, aby kuřata rychleji rostla apod. a byla jak vy píšete „chemická“. Všechno jsou to bohužel mýty a na internetu je toho spoustu napsáno a jsou to jen nesmysly. Rozdíl vidím akorát v lepších životních podmínkách pro chov drůbeže, nikoliv v jejich kvalitě! Toť vše a můj názor na biopotraviny obecně. není to o kvalitě potravin, ale o tom, jaké životní podmínky zvířatům poskytneme 😉

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Srpen 31, 2015 Odpovědět

      Děkuji za komentář, donutil mě více se nad problémem zamyslet a pátrat v odborných studiích. Přesto s Vámi nemohu souhlasit. Ale opravdu děkuji. 🙂

      Prosím čekejte...
    2. Anabolik řečeno Červenec 13, 2020 Odpovědět

      jak funguje „BIO“ ? v principu stačí zvíře se prostě krmit „zdravě“ tak, aby odebrané vzorky neprokázaly sračky v těle.. jakmile pak zemědělec (pardon.. teď si říkají farmáři) dostane nálepku „BIO“, je platná po určité období ve kterém se vesele zvířatům sypou stejné sračky jako jinde… nebo si myslíte, že někdo kontroluje u každého kuřete, zda je BIO ? sorry jako :-))))

      Prosím čekejte...

Napsat komentář: Anabolik Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*