Jáhelník se zelím s nádechem uzeného

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
35 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
250 g
jáhly
400 g
kysané zelí
3 ks
vejce
400 g
tofu
2 ks
cibule
1 ČL
kmín
1 ČL
sůl
1 špetka
bazalka
1 ks
bobkový list
20 g
olivový olej
Jáhelník se zelím s nádechem uzeného

Jáhly s kysaným zelím jsou vynikající kombinace z pohledu zdraví i hubnutí. Jáhly patří mezi bezlepkové přílohy s nižším glykemickým indexem a kysané zelí je výborným zdrojem mnoha prospěšných látek.  Aby bylo v jídle dostatek bílkovin, o to se postará právě tofu.  Celkově toto jídlo moc nepřekyseluje tělo, protože obsahuje spíše zásaditější složky. Zároveň vám tato kombinace pomůže od jednoho masitého obědu a denní jídelníček tak bude odlehčený. I když v jídle není maso, má dostatečné množství bílkovin, sacharidů a zeleniny, aby jste tělo posunovali ke štíhlosti.

Jáhelník je chuťově fantastický. Jíst ho můžete teplý a nebo i za studena. Zelí mám ráda a tak jsem jako oblohu ještě použila porci čerstvého kysaného.

  1. Jáhly důkladně propláchneme a spaříme 2 x horkou vodou. Nebudou pak nahořklé. Zalijeme vodou v přiměřeném množství a dáme vařit. Přisypeme veškeré koření . Vaříme do měkka. Po uvaření vyndáme bobkový list a ochutíme kvalitní sójovou omáčkou.
  2. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do zlatova s najemno pokrájeným uzeným tofu. Uzené tofu dodá jídlu báječnou chuť, ale lze použít jakékoliv, i třeba bylinkové.
  3. Zelí slijeme a pokrájíme na menší kousky. Vše sesypeme do jedné mísy a přidáme žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a jako poslední ho přidáme do mísy a zamícháme.
  4. Přendáme do vymazaného pekáčku nebo použijeme pečící papír. Pečeme v troubě asi 35 minut při teplotě kolem 200°C.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

4 komentářů

  1. Hanis řečeno Duben 23, 2014 Odpovědět

    Mě i příteli moc chutnalo! Určitě nebylo tohle jídlo naposledy….

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Duben 23, 2014 Odpovědět

      To jsem moc ráda. Je to zvláštní kombinace na zapečení, ale výsledek je úžasný 🙂

      Prosím čekejte...
  2. katam řečeno Duben 19, 2014 Odpovědět

    Tak tento recept mě nadchl. Miluji kyselé zelí a v kombinaci s tofu a jáhlami mi fakt chutnalo. Určitě se k němu budu vracet.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Duben 21, 2014 Odpovědět

      Díky Káťo za milý komentář. U nás doma je toto jídlo také moc oblíbené 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář: Hana Brychová Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*