Báječný jahodový cheesecake

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez vajec, paleo primal, paleo strava, raw strava, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
30 minut
Obtížnost
střední
Podávání
8 porcí
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
1 hrnek
mandle
1/2 hrnek
směs ořechů
1/2 hrnek
sušené datle
sůl
1 1/2 hrnek
kešu ořechy
300 g
jahody
1/4 hrnek
kokosový olej
1 x
šťáva z citronu
vanilkový extrakt
dle chuti
stévie
Báječný jahodový cheesecake

Neskutečně vynikající chuť a velká zásobárna živin, to je tento cheesecake. Máte-li rádi sladké, dopřávejte si ho co nejvíce v raw podobě. To znamená, že suroviny nejsou tepelně upravené. Jsou tedy plné enzymů, vitamínů, minerálů. Jsou lehce stravitelné.  

Oříšky kešu, které tvoří základ pro cheesecake, jsou plné vitamínu B a kyseliny listové. Mají mnoho hořčíku, a také železo, draslík a fosfor. Karotenoidy v kešu působí léčivě na kůži, sliznice, oči.

Po ochutnání rozmixovaného kešu s citrónovou šťávou budete mít celkem problém rozpoznat, zda je to chuť pravého cheesecaku nebo ne.

Raw cheesecake je opravdu dost sytý a bude Vám stačit jen malý kousek, kterým můžete nahradit třeba svačinku. 

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!

Hanka

 

  1. Příprava korpusu: Ořechy a mandle nameleme nebo rozmixujeme.
  2. Datle (předem asi 1 hodinu namočené) rozmixujeme s troškou vody. Je lepší dát jen málo vody, aby pak nebyl korpus mokrý.
  3. Vše smícháme dohromady a vznikne nám pevné těsto. Těsto natlačíme do dortové formy. Někdo doporučuje formu ještě vymazat kokosovým olejem, ale já to nedělám.
  4. Příprava náplně: Předem namočené kešu (12 hodin), kapku stévie a šťávu z jednoho citronu důkladně rozmixujeme do jemna s co nejmenším množstvím vody. Ochutit můžeme vanilkou.
  5. Přidáme jahody a ještě důkladně rozmixujeme.
  6. Na závěr přidáme kokosový olej. Určitě ho přidejte, protože tam plní ztužující funkci. Jinak Vám dort nebude držet pohromadě.
  7. Necháme v lednici ztuhnout. Je také možné dát ho do mrazáku.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

6 komentářů

  1. Michaela Bartáková řečeno Srpen 14, 2014 Odpovědět

    Výborná záležitost. Rychlý, snadný a velice dobrý. 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Srpen 15, 2014 Odpovědět

      Děkuji 🙂

      Prosím čekejte...
  2. TerezieZV řečeno Květen 29, 2014 Odpovědět

    moc mě to mrzí, ale raw nejspíš nikdy nebude mojí láskou. Tak v lednici to drží po chvilce na stole začíná sjíždět. na mě málo sladké. příště si asi namočím mandle a budu k nim přikusovat jahody 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 29, 2014 Odpovědět

      Děkuji za komentář :-). V raw receptech bude vždy minimum sladidel 🙂

      Prosím čekejte...
  3. TerezieZV řečeno Květen 23, 2014 Odpovědět

    vypadá to nádherně, ale nějak nemůžu uvěřit, že ten kokosový olej tam dostatečně splní pojivovou funkci. já ho mám pořád tekutý. k tomu tekuté jahody.obávám se, že než člověk dojí kousek tak aby si vzal misku a lžičku. asi mi nezbyde než to zkusit.:-)

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 26, 2014 Odpovědět

      Je potřeba dost mít v lednici a na vzduchu ho pouze sníst. Jinak by asi nevydržel.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář: Michaela Bartáková Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*