LCHF – pomalu loudaný krémový květák

Kategorie: bez lepku, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy 6 - 10g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
3 hod 30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo
hlavní jídla
Přidal
Přidáno
1000 g
květák
100 ml
smetana ke šlehání
20 g
máslo
1 x
lučina
150 g
čedar
100 g
anglická slanina
sůl
pepř
LCHF – pomalu loudaný krémový květák

Miluji jednoduché vaření v mém pomalém hrnci Crockpot, kdy vše naházím dovnitř, odejdu a po příchodu je hotovo. Smetanovo-sýrový květák je nejen jednoduchý na přípravu, navíc mu budete jen těžko odolávat. Úplně se rozplývá na jazyku a všechny chuťové buňky jásají.

  1. Květák rozebereme na malinké růžičky nebo nakrájíme.
  2. Do pomalého hrnce dáme máslo, květák, lučinu (používám tu v alobalu, váží 62,5 g) a šlehačku.
  3. Osolíme, opepříme a loudáme na LOW 3,5 hodiny.
  4. Po 3 hodinách přisypeme čedar. Můžete ho nastrouhat, nebo pokud máte plátkový, stačí rozložit plátky.
  5. Chvíli ještě "poloudáme" a nakonec vše promícháme.
  6. Na pánvi si orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na menší kousky a přidáme do hotového květáku.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou

Více info

Zatím žádné komentáře, buďte první!

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*