Jáhlový koláč s tofu a špenátem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
50 minut
Délka vaření
25 minut
Obtížnost
střední
Podávání
4 porce
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
1 hrnek
jáhly
300 g
tofu
450 g
špenát listový čerstvý
česnek
sůl
2 PL
sójová smetana
3 PL
pohanková mouka
olivový olej
Jáhlový koláč s tofu a špenátem

Při našem prvním společném hubnoucím víkendu, ze kterého jsme se právě vrátili, jsme ochutnali tento báječný bezlepkový koláč. Koláč přivezla jedna účastnice a moje kamarádka Daniela, která provozuje ve Vysokém Mýtě makrobiotickou jídelnu. Jednoduchá příprava, dostatek bílkovin a navíc bezlepkový korpus je zárukou dostatečného množství živin.

 

 

DSC_0715

Přejeme dobrou chuť a pohodové hubnutí!

Hanka

  1. Jáhly uvaříme v poměru 1:3 v osolené vodě, nejlépe s mořskou nebo himalájskou solí. Necháme je vychladnout.
  2. Přidáme bylinky, koření, pohankovou mouku a rozmícháme je na těsto.
  3. Jáhly namačkáme do vymazané formy. Můžete si ruce potřít olivovým olejem, jde to pak lépe.
  4. Tofu (natural) dáme do vyšší nádobky s troškou vlažné vody a rozmixujte do konzistence tvarohu. Vodu raději přiléváme po troškách.
  5. Uvaříme špenát, můžeme do něj orestovat cibulku. Použít lze i mražený špenát.
  6. Smícháme s tofu a dáme na jáhly. Povrch uhladíme.
  7. Chvíli necháme koláč zapékat a po chvilce přidáme smetanu. Ona se pak tolik nevsákne. Pečeme 20 min na 200 stupňů.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

4 komentářů

  1. ponetka řečeno Červen 11, 2014 Odpovědět

    Tento recept mne lákal od chvíle, kdy byl zveřejněn. Včera jsem ho udělala k večeři a nezklamal. Výborná kombinace jahel, tofu i špenátu. Při vaření jsem do jahel přidala mořskou řasu a po vystydnutí čerstvě nasekaný tymián s libečkem, takže to při pečení v troubě krásně vonělo. A můj chlap, který je dost na maso (ono vlastně který chlap není), tak byl mile překvapen a pořád si chodil přikrajovat 🙂 Díky Hani za skvělý recept!

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Červen 16, 2014 Odpovědět

      Děkuji za komentář. Kombinace chutí je opravdu vynikající 🙂

      Prosím čekejte...
  2. Olga34 řečeno Květen 25, 2014 Odpovědět

    Tento koláč se moc povedl, měla jsem možnost ho ochutnat a je opravdu výborný.Děkuji za úžasný víkend 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 26, 2014 Odpovědět

      Víkend byl báječný. Už jsem zveřejnila fotky 🙂 https://www.receptynahubnuti.cz/prvni-spolecny-hubnouci-vikend/

      Prosím čekejte...

Napsat komentář: Olga34 Zrušit odpověď na komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*