• na jednu porci
  • 100g malin
  • půl lžičky másla
  • stévie
  • lžíce tvarohu
  • lžička sójové smetany

Horké maliny ve zdravé podobě

Horké maliny jsou mým hooodně oblíbeným zákuskem. Když už si mám dát v restauraci nějaký dezert, tak horké maliny neodmítnu. Bohužel ale v restauraci je dostanu slazené cukrem, ochucené šlehačkou a zmrzlinou. No né že by to nebylo dobré a jednou za čas mi to opravdu neublíží. Ale přemýšlela jsem, jak odstranit tu spoustu nevhodných surovin a udělat maliny v zdravější podobě. Myslím, že se to celkem povedlo.

Recept na zdravější horké maliny

1. Na pánvi rozehřejete máslo a přidáte maliny (čerstvé nebo mražené) a dusíte dokud nezměknou a nepustí šťávu.

2. Máte-li potřebu oslaďte stévií, nějakým sirupem nebo třtinovým cukrem. Stévie je jednoznačně z pohledu hubnutí nejlepší. Když jsou čerstvé maliny sladké, tak ani není potřeba doslazovat.

3. V misce si rozmíchejte tvaroh se sójovou smetanou ( případně i klasickou smetanou).

4. Do misky nalejte maliny a ozdobte tvarohovou pěnou.

5. Doplňte ořechy nebo semínka

 

dobrou chuť Hanka

 

Líbí se Vám recept. Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.

 

Mohlo by Vás zajímat:

Paní Monika zhubla 9 kg

Vegetariánský prejt