• 150g květáku
  • 50g rukoly
  • 10g slunečnicových semínek, sezamu
  • 1ks vejce
  • cibule
  • pórek
  • jarní cibulka
  • česnek
  • trošku sójové smetany
  • mořská nebo himalájská sůl
  • koření na ochucení dle chuti - bez glutamátu a chemie

Zapékaná jídla mají v oblibě hlavně děti, ale i maminky, kvůli rychlé přípravě. Já bych dodala, že do nich můžete schovat spoustu potřebných živin. V této vyriantě jsou například zapečená slunečnicová semínka a sezam. Navíc květák by seměl objevovat v jídelníčku klidně každý týden.

Jedna porce pokryje dostatek zeleniny, bílkovin i tuků.

Postup:

Květák uvaříme spolu s kmínem, raději do poloměkka. Rukolu lehce podusíme na trošce vody a přidáme česnek. Rukolu mám moc pro její hořkou chuť, ale můžete ji vyměnit například za špenát. Přidáme slunečnicová semínka, sezam a také je lehce prohřejeme.

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

Přesypeme uvařený květák, který jemně rozmačkáme. Přidáme dušenou rukolu se semínky. Vajíčko rozmícháme se sójovou smetanou, kořením a vodou. A vše nalejeme do zapékací misky.

Pečeme v troubě do zlatova.

Nejraději květák podávám s celozrnným bulgurem. Při bezlepkové dietě nebo detoxikačním jídelníčku podávejte s jáhlami nebo quinoou.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.