• Na jednu porci:
  • 1x bulva fenyklu
  • 20g parmezánu
  • 20g mletých mandlí
  • olivový olej

Fenykl jsem začala zařazovat do jídelníčku poprvné v minulém roce a moc jsem si ho oblíbila. Má svoji specifickou lahodnou chuť. Dá se z něho dělat třeba i polévka. Tento recept je jen z pár surovin, proto je jednoduchý na přípravu. Základ tvoří právě fenykl a o bílkoviny se postará parmezán a mandle. Jedná se o velice odlehčené a lehce stravitelné jídlo.

Recept na zapečený fenykl

Fenykl naloupeme na plátky a dáme vařit na cca 4 minut do horké vody, aby byl měkčí.

Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem.

Nasypeme uvařený fenykl. V hrnečku si necháme trochu vody, která vznikla vařením fenyklu.

Fenykl posypeme strouhanými mandlemi a parmezánem.

Lehce pokapeme, hlavně mandle, vodou z vaření. Fenykl by neměl ve vodě plavat. Stačí ji mít jen trošku na dně.

Dáme do trouby a zapékáme při 200 stupních 30 minut.

Podáváme nejlépe s quinoou, které má dostatek bílkovin.

 

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

 

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte ho na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.