• Na dvě porce:
  • 6 paprik (nejvíc se hodí slovenské – bílé)
  • 2 vajíčka
  • 1 domácí balkán - cca 250g

V posledním příspěvku jsme se naučili, jak si doma jednoduše udělat domácí balkán (recept ZDE). No a pokud nevíte, co s ním, a běžný šopský salát už vás nudí, můžete s balkánským sýrem začít vařit. Tento recept dodala kolegyně Monika. A protože přinesla hotové jídlo také ochutnat, tak ho mohu jen doporučit. Chuť slaného balkánu a paprik se skvěle doplňuje. Jídlo má dostatek bílkovin, a když k němu přidáte nějakou vhodnou přílohu, máte výborný oběd. Případně si můžete nechat kus na svačinku. Nezapomínejte, že se jedná o mléčný výrobek a měli bychom s ním ve zdravém jídelníčku trošku šetřit. Více o mléku ZDE.

Recept na zapečené papriky s domácím balkánem

Papriky si očistíme od semínek a dáme nejprve upéct do trouby, aby se daly oloupat.

Peču na 200 stupňů, dokud slupka nezačne hnědnout, cca po 30 minutách. V polovině času je v pekáčku obrátíme. Pak vyndáme, přikryjeme utěrkou a po vychladnutí jdou krásně sloupnout.

Připravíme si náplň z domácího balkánu (pokud nemáme, stačí tvaroh, ale přidáme sůl) a dvou vajíček, vidličkou rozmačkáme a promícháme.

Papriky si rozkrojíme a klademe na pekáček střídavě papriky a náplň, opakujeme dvakrát až třikrát.

Opět dáme do trouby na 200 stupňů přibližně na 20 minut, okraje by měly zlátnout.

suroviny-na-pečené-papriky

 

náplň-z-tvarohu-a-vajíčka

 

 

Recept připravila Monika.

Dobrou chuť a pohodové hubnutí