• Na jednu porci:
  • 30g jáhel
  • 30g červené čočky
  • 200g brokolice
  • 1 vejce
  • 30g sýru

Vyzkoušejte někdy zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově jsou vynikající právě s brokolicí. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a případně sýr. O přísun zeleniny se zase postará brokolice. Recept je vhodný i pro vegetariány.

Recept na zapečenou čočku s jáhlami

Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit. Po minutce přidáme do stejného hrnce červenou čočku a vaříme kolem 3 minut. Poté vypneme a necháme dojít.

Brokolice uvaříme, ale nerozvaříme.

Do zapékací nádoby ( použila jsem dortovou formu) dáme uvařenou brokolici, jáhly a čočku.

Zalejeme vajíčkem naředěným troškou vody.

Dáme péct do trouby na 200 stupňu na cca 30 minut.

Pět minut před koncem rozložíme sýr. A zapečeme. Pokud omezujete mléčné výrobky, můžete do receptu přidat například tofu nebo tempeh, abyste doplnili dostatek bílkovin.

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

 

zapecena_brokolice_II

zapecena_brokolice

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte ho na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.